Vyzkoušejte mobilní software na blokování nevyžádaných SMS

Vývojář bezpečnostního softwaru společnost Eset posunula do veřejného beta testování aplikaci pro mobily Eset Mobile Security. Ten mohou využít vlastníci smartphonů s operačními systémy Windows Mobile a Symbian k blokování nevyžádaných SMS/MMS zpráv a k zabezpečení před mobilními viry.

Eset Mobile Security obsahuje SMS a MMS antispam, který blokuje nechtěné zprávy pomocí řazení do nastavitelných black/white listů. Vestavěný firewall zodpovídá za monitorování datových toků v obou směrech, obsahuje nastavitelná pravidla pro aplikace i procesy. V případě ztráty nebo krádeže telefonu pomůže k jeho nalezení soubor funkcí Anti-theft. SIM Matching se postará o automatické odeslání varovné zprávy při změně SIM karty v zařízení a obsahuje i užitečné informace pro eventuální stopování telefonu. Pomocí zaslané SMS se dají v telefonu vymazat požadovaná data na dálku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace z prostředí Windows Mobile

Aplikace má svými vlastnostmi blízko k desktopovému antiviru:

  • proaktivní detekce – optimalizovaná heuristika zaručuje ochranu před aktuálními i budoucími hrozbami.
  • karanténa – možnost výběru mezi přímým mazáním infiltrací a jejich přesouváním do karantény.
  • rozšířené možnosti skenování – skenování a čištění integrované paměti i vyměnitelných paměťových karet. Je též možné zkontrolovat i procesy běžící v paměti. Samozřejmostí je kontrola souborů přicházejících a odcházejících prostřednictvím bezdrátových připojení.
  • automatická aktualizace virové databáze – zaručuje ochranu i proti nejnovějším bezpečnostním rizikům. Uživatel má možnost nastavit pravidelné aktualizace na určité dny, týdny či měsíce.

Eset Mobile Security je prozatím ve fázi beta, a proto nemusí obsahovat všechny funkce předpokládané ve finální verzi. Nedoporučuje se instalace na zařízení či systémy, kde hrozí poškození či ztráta dat. Eset Mobile Security můžete stahovat na této stránce.

Diskuze (10) Další článek: Namluvte si do navigace Nokia Ovi Maps vlastní hlasové příkazy

Témata článku: , , , Eset Mobil Security, Automatické odeslání, Blok, Blokování, MOBI, Automatická aktualizace, Mobil, Karanténa