Xiaomi bude mít ve smartphonech předinstalovaný software od Microsoftu

Čínská smartphonová dvojka Xiaomi a americký softwarový gigant Microsoft rozšíří spolupráci. Už dříve se Xiaomi snažilo na některá svá androidová zařízení naroubovat Windows – do prodeje se tak v omezené míře dostal smartphone Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile a Xiaomi Mi Pad 2 s Windows 10.

Poté, co Microsoft oznámil, že mobilní Windows 10 není letos pro firmu prioritou, soustředí se aspoň na rozšíření svých aplikací do konkurenčních systémů. Podle nové dohody mezi Xiaomi a Microsoftem budou mobilní Office a Skype předinstalovány na vybraných smartphonech a tabletech s Androidem, resp. platformou MIUI.

S aktualizací prostředí mají v září 2016 aplikace od Microsoftu získat i již prodávané modely, např. Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi 3 a Redmi Note 3. V balíku Office nalezneme Word, Excel, PowerPoint a Outlook. Součástí dohody o spolupráci má být i vzájemné sdílení některých patentů a licencí.

Diskuze (35) Další článek: Mobilním surfařům v Evropě reklama příliš nevadí. V Asii ji blokují

Témata článku: Microsoft, Xiaomi, , , , Xiaomi Mi Max, Xiaomi Mi Pad, Xiaomi Mi Pad 2, Xiaomi Mi Pad 2 64GB Wi-Fi, Xiaomi Mi4, Xiaomi Mi4 64GB, Xiaomi Redmi, Xiaomi Redmi 3, Xiaomi Redmi Note, Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi Redmi Note 3 „Czech ed.“, Xiaomi Redmi Note 3 Pro, #Xiaomi, SMA, Mít, Předinstalovaný software, Mic, Pře, Vybraný smartphone, Mobilní office,