Živé služby už i od Navigonu

Přístup k čerstvým informacím prostřednictvím mobilních datových přenosů se v navigacích zabydluje stále častěji. Vzpomeňme například již u nás představený Garmin Nüvi 1690, nebo u nás zatím nedostupné TomTomy se službou Live.

Navigon představil ve světě modul Live a služby Live Services začátkem září, nyní se dostávají i do České republiky. Na rozdíl od Garminu, nebo TomTomu však není komunikační modul integrován přímo do těla navigace, jde o externí jednotku připojenou mezi automobilovou nabíječku a navigaci.

Díky modulu a Navigon Live Services pak můžete přijímat aktuální dopravní informace, vyhledávat na Googlu místa v blízkém okolí, upozornění na aktuální mobilní radary, počasí a v neposlední řadě informace o parkovacích kapacitách. Ačkoli zní tyto služby lákavě, uvědomujeme si, že ve většině případů budou důležitá kvalitní zdrojová data. Zde nám tedy nezbývá, než službu vyzkoušet v praxi.


Navigon 6350 Live

Služby Live už jen díky mobilním datovým přenosům nemohou být po neomezenou dobu zdarma. Navigon připravil akci, ve které nabízí první tři měsíce zdarma a akční ceny platné při aktivaci do třiceti dnů:

Roční předplatné: 59,95 eur (1 536 Kč)
Dvouleté předplatné: 104,95 eur (2 781 Kč)

Standardní ceny jsou o dvacet, respektive 35 eur vyšší. Paušál zahrnuje i mezinárodní datové přenosy, nemusíte se tedy bát opustit hranice naší země. První navigací s podporou služeb Live je NAVIGON 6350 Live, který se již nyní začíná objevovat v internetových obchodech za cenu okolo 7 300 Kč.

Diskuze (6) Další článek: Hrajte s CellyShop.cz o ceny dle vlastního výběru

Témata článku: , I/O, Dvouleté předplatné, Mobilní radar