Zní to moc dobře, než aby to byla pravda? První novodobé Nokie nemají mít snad žádné slabé místo

Nokia chystá velkolepý návrat do světa smartphonů. A tentokrát už na to půjde chytřeji a opatrněji. Svou značku bude pouze licencovat společnosti HMD Global, která se postará o vývoj, distribuci, marketing a se smluvním partnerem Foxconnem zajistí výrobu na špičkové úrovni. Sama Nokia tak nebude zodpovídat za případný prodejní neúspěch a nebude muset ani zaměstnávat tisíce vlastních lidí pracujících na výrobě.

Klepněte pro větší obrázek
Jeden z mnoha konceptů, které se v souvislosti s chystaným comebackem Nokie na trh smartphonů objevuje na internetu (zdroj: technify.in)

Portál nokiapoweruser.com (který po několika jalových letech bude mít zase o čem psát) podle informací svých zákulisních zdrojů tvrdí, že comebackové Nokie budou rovnou dvě. S velikostí displeje 5,2 a 5,5 palce, 2K rozlišením a AMOLED technologií budou vyvedeny v celokovovém těle a zároveň mají přinést odolnost proti vodě a prachu. Nokia má zároveň ze své divize Technologies dodat know-how na výrobu nejcitlivějších mobilních fotosenzorů s využitím grafenu.

Použitou platformou má být nejnovější Android 7.0 Nougat překrytý nadstavbou Z Launcher, kterou už v minulosti vyvinula sama finská Nokia. Vizuální podobu nových Nokií ještě neznáme. Tomu, že by měly vypadat jako nedávno představený Sharp Aquos P1, snad nikdo nevěří. Velkou premiéru očekáváme příští rok na veletrhu MWC 2017 v Barceloně, i když teoreticky by Nokia mohla novinky představit už letos, kdy končí ochranná lhůta na použití legendárního finského jména pro smartphony.

Diskuze (45) Další článek: Meizu MX6 vsadilo na desetijádro od MediaTeku a prověřený iPhonový design

Témata článku: Nokia, , , , , Foxconnem, Finská Nokia, NokiaPowerUser, Pravda, Slabé místo, SLA, Lhůta, Mít, Nov, Moc, Velkolepý návrat, Místo, Zákulisní zdroj, Smluvní partner