Bude James Bond opět volat s mobilem Sony? Zatím to tak nevypadá

Do kin se na podzim letošního roku chystá 24. bondovka Spectre. Ve známých filmových sériích probíhají pravedlně dlouhá jednání o umístění výrobků do děje v rámci product placementu. Do nich jsou zapojeni i výrobci mobilních telefonů. Kdo by si myslel, že Sony má účast ve filmu jistou díky tomu, že Spectre bude do kin uveden pod hlavičkou sesterské společnosti Sony Pictures, velmi se mýlí. Sony Mobile se snaží, aby její letošní špičková Xperia byl nový smartphone Jamese Bonda, jednání s producenty jsou ale složitá.

Klepněte pro větší obrázek

Dokazují to informace získané severokorejskými hackery při loňském úniku dat ze serverů společnosti Sony Corporation, které nyní zveřejnil server WikiLeaks. Z komunikace vyplývá, že Sony by muselo za „ukázání“ smartphonu Xperia ve filmu zaplatit 18 milionů dolarů a k tomu dalších 5 milionů pro Daniela Craiga, jehož tvář by tím pádem byla s novou Xperií spojována. Režisér Sam Mendes se měl ale vyjádřit v tom smyslu, že James Bond má používat jen tu nejlepší techniku, což podle něj smartphone Sony není.

Klepněte pro větší obrázek
Zatím posledním Bondovým mobilem byl smartphone Sony Xperia T ve snímku Skyfall z roku 2012

Na stole měla být také nabídka od Samsungu, který údajně nabídl částku 50 + 5 milionů dolarů. Jaký mobil bude tedy nakonec James Bond ve filmu Spectre používat (pokud vůbec nějaký), zůstává zatím zahaleno tajemstvím. Premiéra nové bondovky, ve které se kromě Craiga představí také Ralph Fiennes, Christoph Waltz nebo Monica Bellucci, je v českých kinech naplánována na 6. listopadu letošního roku.

Diskuze (29) Další článek: Poptávka po Galaxy S6 Edge je vysoká, Samsung otevírá novou linku

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia T, Skyfall, Bondovka, Server společnosti, Mobil, Sony Pictures, James, Špičková xperia, James Bond, Spectre, Únik dat, Son, MOBI, Daniel Craig, Volat