Chytrým hodinkám kraluje Apple, náramkům Fitbit

Kategorii nositelného příslušenství ovládly americké firmy. Největším výrobcem chytrých náramků je Fitbit, u hodinek s uctivým náskokem kontroluje trh Apple. Vyplývá to ze čtvrtletní studie analytické společnosti Canalys. Ta rozděluje trh nositelností na chytré náramky (zařízení bez operačního systému závislá na smartphonu) a chytré hodinky (zařízení s operačním systémem, částečně nebo zcela nezávislá na smartphonu).

Klepněte pro větší obrázek
Fitbit zatím vládne kategorii chytrých náramků. Už teď se ale dají objednat jeho chytré hodinky Fitbit Blaze

Asi nikoho nepřekvapí, že v kategorii chytrých hodinek je podle počtu distribuovaných kusů jasnou jedničkou Apple. Za rok 2015 Američané prodali 12 milionů Apple Watch, což byly skoro 2/3 ze všech 18 milionů loni prodaných chytrých hodinek. Na druhou příčku se díky nové generaci Gear S2 vrátil Samsung, který předběhl amerického výrobce e-inkových hodinek Pebble. Na čtvrté místo se díky Huawei Watch dostala čínská firma Huawei, která je aktuálně jedničkou v chytrých hodinkách s Android Wear.

Chytrých náramků se vloni prodalo 37 milionů kusů. Kategorii ovládl americký Fitbit, který v posledním kvartálu zaznamenal prodejní rekord. Na druhém místě se díky náramkům Mi Band drží čínské Xiaomi. Trojku drží švýcarský Garmin. Celkově za poslední čtvrtletí 2015 vyrostl trh s nositelným příslušenstvím o 60 %.

Diskuze (58) Další článek: TP-Link se smartphony Neffos do Česka zatím nezamíří

Témata článku: Apple, Huawei, Samsung, Xiaomi, , , , , , , Distribuovaný kus, Čtvrté místo, Chytrý hodinka, Poslední kvartál, Chytrý, F +, FIT, Hodinky fitbit, Hod, Čínské xiaomi, APP, Fitbit blaze, Huawei Watch D, #Apple,