Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL): větší a lepší [recenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 13

Názory k článku

26. 11. 2017 19:20

Zdravím mohl by mi někdo prosím říct jestli při focení je vidět nějaké světlo (mám namysli laserové ostření ),předem dík za odpovědˇ

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 05. 2017 21:10

Mohu poprosito radu-doporučení, které ochranné sklo si mám na telefon pořídit. Nechci tápat a zkoušet. Budu mít i ochranné pouzdro, ale se sklem budu ještě klidnější. Děkuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 03. 2017 22:22

Musím říci že jsem vybíral i podle této recenze a upravit pár nepřesností v této recenzi. Podle vyjádření ASUSU má telefon GORILLA GLASS 3. Systém nemá spoustu zbytečných aplikací když si je člověk sám při prvním zapnutí nenavolí stáhnout a nainstalovat. To jsem čekal že lidé recenzující telefony umí zaškrtnout které aplikace chcou a které ne. Já si nechal nainstalovat asi 4 a zbytek se ani nestáhl. Potom jsem tam objevil ještě další 3 aplikace navíc které jsem 2 odinstaloval a 1 deaktivoval. Rozhodně bych v recenzi nebyl na telefon tak zaujatý. Navíc v porovnání s huawei je systém lepší, blíže samsungu které jsem měl doteď a má opravdová dotyková tlačítka a ne jen virtuální jak huawei. A rozhodně hezčí barvy než huawei P9 lite 2016.Jinak fotky moc hezké, displej i barevnost krásná. Škoda jen toho 2,5D skla. Nesmí spadnout než dojde obal a sklo ochranné .. :) Systém jede plynule, bez zasekávání. Mohu doporučit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 03. 2017 13:21

Recenze a zkušenosti s mobilním telefonem Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL)Tak mě to nedalo a rozhodl jsem se, že napíšu své zkušenosti s telefonem, který už asi 14 dnů používám a mám v plánu, aby mě sloužil co nejdéle. Hlavním důvodem je to, že si myslím, že je to velice dobrý telefon a můžu ho každému doporučit. Nebudu se zde zdlouhavě rozepisovat o všech jeho vlastnostech a parametrech.Tento telefon Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) je přímím nástupcem modelu Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL) a díky mnoha zásadním vylepšením jsem o něm začal uvažovat. Rád bych zde popsal asi jen to nejdůležitější, co mě vedlo k tomu, abych si ho pořídil a mohl s klidem říct, že to byla dobrá koupě.Nejdřív se vyjádřím k tomu, co je tomuto telefonu vytýkáno a napíšu svůj názor. Nejčastěji je jako mínus tohoto telefonu hodnoceno: spousta bloatwaru, průměrná čtečka otisků prstů, nepodsvícená tlačítka, hybridní slot, starší MicroUSB, Android 6.0 a chybějící NFC.
Nevím jak ostatní, ale já když si pořídím nový mobil, tak si ho nastavím přesně podle svých představ. Nainstaluju to co chci a potřebuju, deaktivuju a nebo smažu to, co nepotřebuju. Čtečka otisků prstů je dle mých zkušeností normálně funkční a dělá to co má. Nepodsvícená spodní tlačítka mě nevadí, protože si myslím, že to většina telefonů stejně nemá a moje prsty i ve tmě vědí kam automaticky sáhnout. Hybridní slot na dvě SIM nebo SIM a MikroSD asi taky bude vadit jen těm nejnáročnějším. Běžnému uživateli jako jsem já, který má jednu SIM a vnitřní pamětˇ telefonu je pro mě dostačující, tak tomu to vadit nebude. Jo a že má starší MikroUSB? Proč si komplikovat život, když je nabíječka a nebo kabel s tímto konektorem dostupná úplně všude. Android 6.0 je a ještě dlouho bude dobrý a rozšířený operační systém a ani vývojáři na něj jistě jen tak nezanevřou. No a pak je tu ještě to chybějící NFC. Měl jsem před tímto telefonem dva přístroje, které NFC měli a musím se přiznat, že jsem ho nikdy prakticky nevyužil.Teď je tedy čas na to, abych jako běžný uživatel, popsal ty vlastnosti, které mě zaujali a přesvědčili ke koupi. Velká kapacita baterie, dostačující k využívání telefonu po dobu tří dnů. Využitý je zhruba z 50% on-line na četu, často na internetu a rád si zahraji nějakou tu hru. Funkce USB-OTG a přiložený USB-OTG kablík je taky super a jistě jej využiji k nabíjení nebo připojení jiného paměťového média. Velký, jemný a jasný displej nemá chybu a sahá skoro až k okrajům telefonu. Já jsem si k tomuto telefonu zároveň pořídil průhledné pouzdro na záda telefonu, protože se mě vždy tento typ pouzder osvědčil a hlavně plní svoje funkce. Telefon sám o sobě je sice krásný, ale hladký a lehce by mohl vyklouznout z ruky. Při držení a používán telefonu jednou rukou můžete sklouznout na displej a něco spustit. S tímto pouzdrem máte po problémech a telefon drží i v jedné ruce jako přilepený. Opravdu doporučuji a nemusíte se bát, že by telefon nějak narostl.Co se týče hardware telefonu, tak 32 GB vnitřní sdílené paměti a 3 GB operační paměti jsou akorát a telefon nikdy ani nezaváhá. Skvěle tomu sekunduje osmi-jádrový procesor. Díky velice šikovné a vyladěné aplikaci od Asusu na řízení spotřeby, si můžete sami nastavit, v jakém režimu má telefon fungovat. Vestavěné fotoaparáty, díky svým vlastnostem, dělají velice dobré fotky. Oceňuji taky celkovou pevnost celokovového přístroje, kde nic nikde nevrže, což bylo vykoupeno vestavěnou baterii.
Celkově hodnotím tento telefon jako velice povedený, který svým vzhledem a vlastnostmi nejen že svého majitele uspokojí, ale rozhodně mu ani neudělá ostudu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 03. 2017 13:19

S tím displejem 2,5 D bez ochrany na hranách je to blbé.Vyklouzne z ruky, spadne a je po něm. Displeje se většinou rozkřábnou pádem na hranu, tam není žádná ochrana a problém bude i s dodatečnou ochranou proti poškrábání.Plus jsou tlačítka pod displejem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 03. 2017 12:53

Jeho největší plus je orpavdu výdrž, která v maximální zátěži přežije den (Iphone 7 mi vydrží pracovní dobu cca 9 hodin, Zenfone 2 7 hodin). Znovu bych ale telefon nekoupil, lepší kup je zenfone 2, který mám taky, cena je stejná a výkon větší. Systém u maxu není tak svižný

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor