Google A.I. Experiments. Úžasné ukázky, jak funguje umělá inteligence

  • Zahrajte si klavírní duet s robotem
  • Kreslete spolu obrázky
  • Udělejte si spolu diskotéku

Google má nový a efektní web A.I Experiments. Je to katalog experimentálních ukázek, co nad technologiemi strojového učení postavili jak inženýři z Googlu, tak třeba i vy pomocí technologií neuronových sítí, se kterými se v posledních letech veřejně pochlubil nejen Google a umístil je na GitHub.

Aktuálně je v katalogu osm experimentů, z nichž některé si můžete vyzkoušet i na mobilu nebo v prohlížeči na desktopu bez jakékoliv další instalace a konfigurace. Zpravidla se totiž jedná o webové aplikace používající některé z dostupných A.I. API od Googlu.

Quick, Draw!

Jedním z nich je hra Quick, Draw! Když ji otevřete v mobilním prohlížeči nebo klidně na desktopu, budete mít vždy dvacet sekund na to, abyste nakreslili obrázek podle slovního zadání. Program na druhé straně pak bude průběžně hádat, co že to vlastně kreslíte. Vaší kresbou se zároveň sám učí různé interpretace téhož, čili čím více lidí experiment vyzkouší, tím se zlepší i samotný robot.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Mám dvacet sekund na kytaru. Robot se postupně pokouší hádat, co kreslím. Kupodivu se nakonec zavčas trefil.
Diskuze (5) Další článek: Xiaomi Mi 5s: čínský šampion s bolestivým handicapem [recenze]

Témata článku: Google, , , , , , , , Google AI, Úkaz, Google +, Živé demo, Spoluhráč, Světový jazyk, Neuronová síť, GitHub, Klavír, Jak, TensorFlow, Duet, Inteligence, Syntetizátor, Machine, F +, Citizen