Policie má nové drony. Jeden přijde na dva milióny

Středočeská policie má nové bezpilotní letouny. Mají barvu a polepy jako policejní auta, ale přebíjí je cenou, vestavěnou termovizí a kamerou pro noční vidění.
Klepněte pro větší obrázek
Příbramská Policie má dvojici nových dronů. Jmenují se BRUS (Bezpilotní rotorový univerzální systém) a vyvinul je Vojenský technický ústav ve Kbelích. (obr.: Týdeník Policie)
Klepněte pro větší obrázek
Nasazované budou v případech, kdy by bylo nasazení policejního vrtulníku příliš drahé – při pátracích akcích, na monitorování požárů apod. (obr.: Týdeník Policie)
Klepněte pro větší obrázek
Karbonová konstrukce měří 120 cm, každý z šesti motorů má výkon 400 W a celý stroj váží 10 kg. Ustojí vítr o rychlosti 10 m/s  a ve vzduchu vydrží až 40 minut. (obr.: Týdeník Policie)
Klepněte pro větší obrázek
Drone lze ovládat do vzdálenosti až 10 km, ale plynulý videopřenos funguje „jen“ do pěti kilometrů. (obr.: Týdeník Policie)
Klepněte pro větší obrázek
Létající robot je osazený kamerou s rozlišením 4K, má noční vidění a termokameru. (obr.: Týdeník Policie)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jeden takový stroj včetně ovládací jednotky, náhradních dílů, servisu a proškolení personálu přijde na dva milióny korun. (obr.: Týdeník Policie)

Obrázky použity se svolením Týdeník Policie.

Diskuze (42) Další článek: Huawei P9 Lite: jak se dělá „masovka“ [video]

Témata článku: , , Náhradní díl, Noční vidění, Milión, Nov, Dron, Mil, Pol, Nový dron, Svolení, Univerzální systém, Policie, Létající robot,