Samsung Galaxy Gear: screen aplikace pro správu hodinek

Akce Samsungu, Unpacked 2 v Berlíně, se nám kvapem blíží a se stejnou rychlostí se objeví informace o chystaných zařízeních. Zatím nejvíce zájmu vyvolávají chystané chytré hodinky Galaxy Gear (SM-V700), o kterých vás na SamsungManii již informovali. Objevily se aktualizované informace o specifikacích, které jsou následovné:

  • 2,5" OLED displej s rozlišením 320 × 320 pix
  • dvoujádrový 1,5GHz procesor
  • 1GB paměť RAM
  • interní paměť o kapacitách 6 GB / 8 GB
  • Bluetooth 4.0 LE, NFC
  • Android Jelly Bean
  • výdrž v pohotovosti: 10 hodin

Mezi specifikacemi je nejproblematičtějším prvkem odhadovaná výdrž na jedno nabití, podle uniklých informací se má jednat o pouhých 10 hodin. Pevně doufáme, že výdrž bude u finálního výrobku daleko vyšší. Pokud se hodinky vybijí dříve, než smartphone, jehož funkce rozšiřují a interagují s ním, asi se velkého zájmu veřejnosti nedočkají. Nebudeme ale dělat předčasné závěry, uvidíme, s čím se Samsung vytasí při oficiálním oznámením.

Klepněte pro větší obrázek 
Screenshoty chystané aplikace Samsung Gear manager, kterou budou používat smartphony Samsungu pro připojení k chytrým hodinkám

Na svět se dostaly i screenshoty aplikace, která se stará o propojení s vašim stávajícím smartphonem Samsung. Aplikace Samsung Gear manager umožní párování s hodinkami přes NFC nebo manuálně přes Bluetooth. Hodinkám pak půjde přidat vlastní nastavení a upravit jejich činnosti. V nastavení jsou možnosti pro nastavení času, delegace přístupu k nainstalovaným aplikacím v telefonu, delegace nastavení, apod. Více se dozvíme při oficiálním představení hodinek, můžete očekávat i naše první dojmy a zkušenosti přímo z místa dění.

Zdroj: evleaks

Diskuze (20) Další článek: Huawei Ascend P6 jde do prodeje v první školní den. Za kolik?

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsun, GAL, Hod, Aplikace, Screen, Gear, Pro +, Galaxy Gear, Sam, Gear s,