Samsung vyhlásil vítěze vývojářské soutěže, Bada jde do verze 1.2

K prvnímu výročí vzniku vlastní platformy Bada vyhlásil Samsung vítěze vývojářské soutěže Developer Challenge. Klání mezi programátory aplikací probíhalo od května na stránkách Samsungu věnovaných vývojářům a zapojilo se do něj více než dva tisíce jednotlivců nebo týmů z 54 zemí světa. Samsung vybral celkem 34 aplikací, jejichž autory odměnil honoráři v celkové výši 2,7 milionu dolarů a marketingově jejich díla podpoří i v obchodě s aplikacemi Samsung Apps. Zde by se měly vítězné aplikace objevit ke stažení po novém roce.

Hlavní cenu 300 tisíc dolarů si odnesl programátorský tým Mooncoder z Polska, který pro platformu Bada vytvořil hru Little Sailor. Jedná se o 3D simulaci jachtařských závodů, hra si připsala body za originalitu, komerční potenciál, dobrou ovladatelnost (hratelnost) a také uživatelskou přívětivost celé aplikace. Dalších osm vývojářů získalo po sto tisících dolarů, jejich vítězné aplikace se jmenují Bada Sports, Doogie, Bang, WAMO Camera, Touch Retouch, Bling-Bling Reader a Parking.

Klepněte pro větší obrázek

Samsung si věří, že do konce letošního roku prodá celkem 5 milionů smartphonů s platformou Bada a očekává celkový počet 50 milionů stažení aplikací ze Samsung Apps. V české verzi obchodu je aktuálně k dispozici něco přes 11 stovek různých aplikací. Pro vývojáře je od těchto dní k dispozici také finální verze SDK Bada 1.2, která umožňuje vývoj pro všechny aktuálně dostupné modely s Badou: Wave S8500, Wave II S8530, Wave 525, Wave 533, Wave 575 a Wave 723.

Diskuze (14) Další článek: Špatný vtip? Android 2.2 pro Xperii X10 má přijít za půl roku

Témata článku: Samsung, Vývojář, Soutěž, Sam, Jachta, Samsun, Verze, Vývoj, Bada, Jachtař, Vítěz