Také Google Android už má svoji autonavigaci

V poslední době bylo hodně rušno kolem autonavigace pro iPhone – Navigon, Sygic, dnes iGO a stále se čeká na TomTom. Zcela tak zapadly zprávy o tom, že i Google Android má svoji první „turn-by-turn“ navigaci. Na Android Market ji přinesla firma TeleNav a jmenuje se jednoduše TeleNav GPS Navigator.

Zvláštní je, že aplikace není automaticky kompatibilní se všemi přístroji s Androidem, ale firma prvně vydala verzi pro G1, pátého srpna přijde verze pro T-Mobile myTouch 3G (u nás HTC Magic). Navigace je podle prvních zkušeností našich zahraničních kolegů velice svižná, dokonce svižnější než některé samostatné autonavigace. V paměti telefonu zabírá pouhé 4 MB, mapy a další neustále aktualizované informace se totiž stahují přes internet až když jsou potřeba. Problém s G1 je prý příjem GPS signálu a pochopitelně také zvýšená spotřeba energie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
TeleNav GPS Navigator je kromě Androidu dostupný pro Windows Mobile, BlackBerry, iPhone, Palm a Javu

K dispozici je zkušební verze fungující 30 dní, pak se platí systémem 10 dolarů za měsíc. Pro obchodního cestujícího je to nesmyslně drahé, ale jestli navigaci potřebujete jednou do roka při cestě na dovolenou, je tento platební model ideální. Pokud se i vy těšíte na navigaci pro svého Androida, je tu ještě jedna nepříjemná „drobnost“. TeleNav GPS Navigator je zatím dostupný pouze v USA.

Diskuze (28) Další článek: V prodeji je už také iGo pro iPhone

Témata článku: Google, , Apple iPhone 4GB, HTC Magic, Google +, Auto, #Android, Obchodní cestující, Google Android