TomTom Rider: motorkářům šitý na míru

Motorkáři mají specifické cestovní požadavky, a tak potřebují i specifickou navigaci. TomTom ji přináší pod jménem Rider 400.

Samostatné navigační přístroje mají své zlaté časy za sebou, většinu občasných navigačních potřeb teď obstarají smartphony, a tak se musí výrobci snažit a specializovat. Přesně to teď předvádí TomTom s novým modelem Rider 400, který je určený motorkářům.

Klepněte pro větší obrázek

Jaké má specialitky? Displej je uzpůsobený pro ovládání v rukavicích. Hlasové pokyny je možné poslouchat přes Bluetooth přímo z náhlavní soupravy v helmě. Rotační držák umožňuje snadno přetočit přístroj na výšku/šířku podle aktuálních preferencí. Přístroj je připravený na všemožné klimatické podmínky, nevadí mu vítr, voda ani sníh.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
TomTom Rider 400

Specifické je také plánování tras. Motorkáři obvykle nejezdí tak, aby se co nejrychleji dostali k cíli, naopak ocení malebné zatáčky či kopce a přesně takové trasy umí Rider vyhledat. Dalším specifikem jsou okružní trasy. To všechno lze plánovat přímo v navigaci, nebo už předem doma u počítače – trasu pak odešlete do přístroje, nebo komukoliv jinému přes internet. Trasy je možné zaznamenávat a podobně jako u jiných navigací stejné značky, také zde platí doživotní TomTom Traffic, tedy dopravní informace v reálném čase.

Klepněte pro větší obrázek
TomTom Rider 400 je na českém trhu dostupný od dubna 2015, ceny napoví screenshot z produktové stránky, nebo aktivní banner níže.
Diskuze (12) Další článek: Nový čip Atmel si vystačí s energií lidského tepla

Témata článku: , , , Motorka, Motor, Mir, Sít, Trh dostupný, Tom, Motorkář, Sníh