V navigaci zadala špatný cíl. Neodradily ji ani dva dny za volantem

Dnešní elektronické hračky jsou fajn, ale bezmezně jim věřit se nevyplácí. Extrémním důkazem tohoto pravidla je příběh 67leté Sabine Moureau, která se z belgické vesničky Erquelinnes vydala do Bruselu vyzvednout známou na nádraží. S asi 80 kilometrů dlouhou cestou jí měla pomoct navigace, ale zadání cílové destinace se příliš nezdařilo. Dáma si to uvědomila až po dvou dnech jízdy, 1 450 kilometrech a poté, co minula ceduli značící začátek hlavního chorvatského města Záhřeb.

Za celou dobu jízdy jí nebylo divné, že musela dvakrát tankovat. Jednou si dokonce na pár hodin zdřímnula, když auto odstavila na krajnici. Sabine později novinářům řekla: „Zapnula jsem GPS, zadala jsem adresu a pak to začalo. Cesta byla samá objížďka a někde tam se to muselo pokazit. Cestou jsem viděla cedule prvně psané francouzsky, později německy. Byla jsem trochu zmatená, a tak jsem se soustředila, abych držela nohu na plynu. Až když jsem přijela do Záhřebu, uvědomila jsem si, že už nejsem v Belgii.“

Klepněte pro větší obrázek 
Na svém výletu belgická dáma málem zabloudila i do České republiky

Sabinin syn sice doma zburcoval policii, ale celý příběh má dobrý konec, stařenka se našla. Dokonce i její známá se z Bruselu do Erquelinnes dostala v pořádku.

Zprávu přinesl web FlandersNews.be.

Diskuze (43) Další článek: Alcatel nabídne trojici top novinek z CESu pod 10 tisíc korun

Témata článku: , , Cedule, Cíl, Celý příběh, Dobrý konec, Neo, Neo +, Volant