Vodafone Park: mobil o krok blíže k internetu

Nový portál přinese řadu komunitních funkcí, těšit se můžeme na MMS bránu a také inovativní aplikace. Za tu nejlepší zaplatí operátor milion.

Dneškem startuje Vodafone další etapu sbližování mobilních služeb a internetu. V tomto směru byl u nás červený operátor vždy průkopníkem a jeho webová samoobsluha představuje to nejlepší svého druhu na našem trhu. V blízké budoucnosti by ale operátor chtěl více a svému cíli jde vstříc prostřednictvím nového komunitního portálu Vodafone Park. Jde o komunikační portál, jehož součástí je i centrální archiv textových a multimediálních zpráv.

Ale nezůstane jen u archivu, jednou z vlastností portálu bude přítomnost SMS/MMS bran včetně nastavení času odeslání zpráv a skupinových SMS. Archivace zpráv bude po dobu dvou let. Dále pak bude zákazníkům k dispozici kompletní výpis hovorů (kdy, s kým a délka hovoru), osobní profil, status a možnost využívat aplikace třetích stran. A když už osobní profil, pak se nabízejí i vymoženosti typu zálohování kontaktů, synchronizace adresáře a další užitečné funkce.

Co nejtěsnější propojení internetu a mobilních služeb, to je to oč tu běží • operátor zároveň slibuje vysokou úroveň zabezbečení osobních dat na webu, přístup bude zajištěn přes jednorázový SMS kód

Vodafone Park je aktuálně ve finálním stádiu testování, zatím se do něj dostalo pouze několik vyvolených, kteří poskytovali vývojářům zpětnou vazbu, už brzy ale bude portál zpřístupněn široké veřejnosti. Jinak možnost odesílat SMS a MMS zprávy bude jistě přímo pro konkrétní telefonní číslo, takže textovky pošlete snadno odkudkoli z webu pod vaším číslem. Ale hlavně by konečně mohlo dojít ke snížení cen multimediálních zpráv, které má nyní červený operátor s cenou 11,31 Kč suverénně nejdražší.

V říjnu to rozjedeme na ostro

Portál zprostředkuje zpravodajství podobně jako iGoogle, takže hlavní stránku si každý může přizpůsobit sám volbou pro něj zajímavého obsahu. Jak už jsem nastínil výše v současné době je služba dostupná pro omezený počet uživatelů čítající zhruba patnáct set šťastlivců, kteří ji testují a pomáhají dotvářet finální podobu. V průběhu října Vodafone portál zpřístupní zákazníkům, kteří se nyní zaregistrují na vodafonepark.cz. Ostrý start portálu je naplánován na přelom října a listopadu.


pisublog.jpg

Čtěte také blog: Vodafone pouští Kamarády do všech sítí a staví Vodafonepark s MMS bránou

Něco visí ve vzduchu, budou nové služby Vodafonu opravdu stát za to?


Facebook, Twitter a Parťáci

Vodafone Park rovněž integruje nejpopulárnější sociální sítě a jednu novou vytvoří. Ta se bude jmenovat Parťáci, což budou vaši přátelé s Vodafonem. Umožní třeba posílat hromadné informační SMS ohledně akcí, které si uživatel sám v kalendáři naplánuje.

Klepněte pro větší obrázek
Na Vodafone Parku budete mít své kámoše pěkně pohromadě

„Výhody internetu v mobilu už využívají statisíce našich zákazníků. Nyní se na to chystáme logicky navázat a přenést mobil na internet. Nový komunikační portál je maximálně otevřený službám třetích stran,” říká Lukáš Kružberský, ředitel marketingu pro nefiremní zákazníky a dodává: „Třetím stranám nabízíme výhody plynoucí z partnerství s mobilním operátorem a možnost oslovit návštěvníky, kteří na portálu naleznou zajímavé a slibné aplikace.” Vývoj dalších zajímavých aplikací pro Vodafone Park chce operátor stimulovat vyhlášením soutěže o jeden milion korun pro ty z aplikací, které vyjdou z hlasování odborné poroty jako nejpovedenější. Soutěž bude vyhlášena 16. října 2009.

Do začátku Vodafone Park slibuje:

  • vylepšenou SMS/MMS bránu s adresářem
  • archiv odeslaných i příchozích SMS a MMS
  • detailní výpis všech odchozích a příchozích hovorů
  • adresář – možnost uložit si oblíbená čísla
  • aplikace třetích stran s SMS a MMS notifikací

Power To You

Do Vodafone parku (zatím stále beta verze) se po dnešku dostane dalších deset tisíc zákazníků, pro které operátor plánuje soutěže o iPhony a další zajímavé ceny. Portál by měl být vyladěn během jednoho až dvou měsíců. Do vytvoření portálu operátor investuje zhruba 30 milionů korun. Inovace také přiměly Vodafone změnit slogan, místo „Jde to i jinak“ bude operátor používat anglickou frázi „Power To You“, což bychom mohli přeložit jako „Síla tobě“.

Klepněte pro větší obrázek
Chcete přístup do Vodafone Parku jako první? Registrujte se na www.vodafonepark.cz • A nesmíme zapomenou ani na stránku pro vývojáře

I po komerčním spuštění se plánuje Vodafone další vylepšování, na zimu se chystá propojení s eShopem, platby pomocí Premium SMS a M-peněženky.


Aktualizace: S cenou MMS se bohužel nic nestalo, zájemci o přístup do Vodafone Parku se mohou nejsnáze přihlásit přes web vývojářů.

Diskuze (32) Další článek: Nokia E72 v předpremiéře pro prvních 72 šťastlivců

Témata článku: , , , , Krok, Mobil, Casting, Voda, MOBI, Park, Vodafone Park, Osobní profil, Komunikační port,