Vodafone se musí omluvit O2 za dva roky starou reklamu

Vodafone se musí omluvit operátorovi O2 za klamavou reklamu, která před dvěma lety srovnávala tehdejší hlasové tarify. Rozhodl o tom Vrchní soud v Praze, který potvrdil předchozí rozsudek městského soudu, uvedla ČTK.

Vodafone v roce 2008 spustil reklamní kampaň, kde prostřednictvím studentky Anny srovnával tarif O2 Simple 240, který stál 286 korun, se svým tarifem Nabito 119 za 224 korun s výrazným nadpisem "Nepodepsala" a následujícím textem: U Vodafonu jsem zaplatila o 22 procent méně než u předchozího operátora, a navíc jsem poslala více SMS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Připomeňte si vizuály ke kampani "Nepodepsal", za kterou se po dvou letech bude muset Vodafone omluvit

Podle soudu nešlo tarify bez dalšího vysvětlení srovnávat, a proto reklamu označil za nekalou soutěž. Vodafone nyní musí v denících Právo, MF Dnes, Lidové noviny a týdeníku Týden umístit reklamu Nepodepsala a v její dolní polovině umístit bílý pruh s textem: Toto srovnání je nekalosoutěžní. Omlouváme se zákazníkům a společnosti Telefónica O2. "Dojde k tomu již brzy, v řádu týdnů. Přípravou zveřejnění se již intenzivně zabýváme," řekl ČTK mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Diskuze (37) Další článek: Vodafone znásobí své prodejny, nainstaluje do nich „červený telefon“

Témata článku: , , , Vrchní soud, Rok, Lidové noviny, Voda,