Druhá generace Moto 360: pro muže, ženy i sportovce

První generace chytrých hodinek Motorola Moto 360 uchvátila. Druhá generace je ještě lepší a nabídne provedení pro muže, ženy i aktivní sportovce.

Lenovo na tiskové konferenci nepředstavovalo jenom svoje produkty. Jelikož Motorola je nyní vlastněna Lenovem, ukázala se na veletrhu IFA 2015 i jedna velmi horká novinka: druhá generace hodinek Motorola Moto 360. Mimo vylepšení ve všech směrech jsme se dočkali dvou velikostí ciferníků, rozdělení na mužskou a ženskou edici, plus bonusu v podobě hodinek pro sportovce.

Klepněte pro větší obrázek
Druhá generace chytrých hodinek Motorola Moto 360.

Klasika nově ve dvou velikostech

Moto 360 druhé generace samozřejmě běží na platformě Android Wear. Základem je opět kruhový ciferník, který zabírá lehce přes 71 % čelní plochy přístroje. Displej má rozměry 1,37" s rozlišením 360 × 325 bodů a jemností 263 PPI u 42mm modelu, u většího 46mm modelu se jedná o displej o velikosti 1,56" a rozlišení 360 × 330 bodů při jmnosti 233 PPI. O pohon se stará procesor Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz a grafika Adreno 305. Hodnota operační paměti je 512 MB a velikost vnitřního úložiště činí 4 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Druhá generace Moto 360 se 42mm ciferníkem.

Z hlediska konektivity umí druhá generace Moto 360 Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi standardů b/g a baterie má kapacitu 300 mAh u menšího a 400 mAh u většího ciferníku. Nabíjení probíhá bezdrátově přes speciální kolébku. Senzorová výbava čítá senzor srdečního tepu, akcelerometr, senzor osvětlení, gyroskop, duální mikrofon a vibrační motorek. Tělo je vyrobeno z oceli (316L) a je vodotěsné (certifikace IP67). Vzhled hodinek je možné uživatelsky vytvořit v aplikaci MotoMaker, přičemž počet kombinací přesahuje tři stovky. Obě velikosti ciferníků mají vyměnitelné pásky o šířce 22mm, u dámské kolekce potom budou vyměnitelné řemínky užší, přesně 16mm.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Druhá generace Moto 360 se 46mm ciferníkem.

Dostupnost druhé generace chytrých hodinek Motorola Moto 360 bude celosvětová s detaily, které výrobce uvede později. Již dnes lze Moto 360 předobjednávat v USA na stránkách Motoroly, skrze Google Play nebo síť BestBuy. Ceny se po přepočtu z dolarových částek bez DPH pohybují v rozmezí od 7000 do 10500 korun v závislosti na zvolené variantě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Provedení Moto 360 druhé generace pro dámy se vyznačuje užším řemínkem o šířce 16mm oproti standardním 22mm.

Novinkou jsou Moto 360 pro sportovce

Druhá generace hodinek Moto 360 má i verzi pro sportovce. Ta bude představena později na samostatné akci, kde bude uvedeno i více detailů, ale Motorola se s ní přesto pochlubila už nyní. Ze specifikací víme pouze o AnyLight hybridním displeji a GPS senzoru, bez kterého by sportovní hodinky nebyly sportovními hodinkami.

Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá sportovní varianta Moto 360. Více informací o nich sdělí výrobce později, nejspíše na samostatné akci.
Diskuze (17) Další článek: Asus do Evropy doveze hodinky ZenWatch 2 a Zenfone Zoom

Témata článku: Motorola, , , , , , , Spor, Zen, Generace, Gen, Pro +, Sportovní hodinky, Druh, Senzorová výbava, BestBuy, Horká novinka, Duální mikrofon,