Galaxy S6 má nové paměti. Rychlostí zadupe konkurenci do bláta!

Benchmarky výpočetního a grafického výkonu ukázaly u nových Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge významné zlepšení, navíc rozdílem třídy porážejí nejvybavenější modely ostatních výrobců i v oblasti přístupu do paměti. Může ze to implementace pamětí typu UFS 2.0, které Samsung představil teprve nedávno. Nové paměti nahradily dříve používaný formát eMMC, oproti nimž umožňují simultánní čtení a zápis, přičemž umožňují nastavovat příkazům priority, aby byly vykonány co nejrychleji to jde. Na jednu stranu je UFS 2.0 trochu energeticky náročnější, na druhou stranu to dohání dřívějším vykonání úloh.

Klepněte pro větší obrázek
Srovnání standardů používaných u pamětí mobilních zařízení. Rozhraní microSD karty se při přímém srovnání tváří jako „chudý příbuzný“

Server Phonearena otestoval na veletrhu MWC vystavené Samsungy Galaxy S6 a Galaxy S6 v benchmarku Androbench. V něm byly měřeny hodnoty odpovídající rychlostem sekvenčního a náhodného čtení a zápisu. Byť flashové paměti přiliš neřeší, kam přesně data ukládají, velké rychlosti čtení a zápisu značí skvělý výkon v souborových operacích, což se hodí zejména při čtení QHD videí nebo bezztrátových hudebních souborů.

Klepněte pro větší obrázek
Porovnání výsledků benchmarku Androbench, který porovnává rychlosti náhodného a sekvenčního čtení a zápisu. S novými Samsungy je v porovnáván Galaxy Note 4, LG G3, Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5 a HTC One (M8)

Rychlost pamětí UFS 2.0 je něco, co jsme u smartphonů ještě nikdy neviděli. Na druhou stranu ještě nějakou chvíli potrvá, než se UFS 2.0 dostane do nižších pater mobilního portfolia, takže takovéto paměti zůstanou zřejmě ještě delší dobu pouze u těch nejvybavenějších modelů.

Diskuze (41) Další článek: Visa předvedla v Barceloně cloudové platby HCE. Letos budou i v ČR

Témata článku: Samsung, , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), LG G3, LG G3 32GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Dual, Sony Xperia Z3+, Významné zlepšení