Gigaset uvádí osmipalcový tablet QV830 za 3 500 Kč

Německou společnost Gigaset možná znáte jako producenta přenosných a stolních DECT telefonů. Nedávno ale firma začala působit i v segmentu tabletů s operačním systémem Android, kde nově nabízí model s osmipalcovou úhlopříčkou displeje Gigaset QV830. Tablet je zamýšlen jako základní multimediální zařízení pro méně náročné uživatele, prodávat se začíná v černé a stříbrné variantě za 3 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Gigaset QV830 nabídne poměrně origiální design s ostře řezanými, vypouklými hranami. Tablet je díky tomu robustnější a odolnější vůči případnému pádu. Záda kryje povrch z eloxovaného hliníku. Osmipalcový IPS displej nabídne rozlišení 1 024 × 768 bodů v poměru stran 4 : 3. Tablet pohání čtyřjádro MediaTek MT8125 s jádry Cortex-A7 a maximálním taktem 1,2 GHz. Gigaset použil jako systém Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

QV830 obsahuje 1 GB operační paměti a 8 GB paměti vnitřní. K dispozici je rozšíření kartou microSD (až 32 GB). Konektivitu reprezentuje Wi-Fi b/g/n, GPS, microUSB konektor, 3,5mm jack a Bluetooth 4.0. K telefonování není tablet určet, neobsahuje ani modul pro data ze sítě operátora. Nechybí 5Mpx fotoaparát s autofokusem a přední 1,2Mpx kamerka. Baterie mohla být vzhledem k velikosti zařízení kapacitnější, Gigaset použil 3 260mAh článek.

Diskuze (4) Další článek: Čtyřjádrový Intel Atom Z3530 pro levné smartphony a tablety

Témata článku: , , , , Tab, Osmipalcový tablet, UVA, Os tablet, Giga, DECT,