Google koupil startup zaměřený na sledování očí, technologie se hodí pro ovládání chytrých brýlí

Google se už poměrně dlouho snaží v oblasti rozšířené i virtuální reality. V minulosti neuspěl s Google Glass a nyní čerstvě představil DayDream VR, který ve spojení s novým telefonem Pixel umožňuje virtuální realitu ve stylu Samsung Gear VR. Nová akvizice ale naznačuje, jakým směrem se chce vydat.

Google totiž koupil startup Eyefluence, který od roku 2013 vyvíjí technologie z oblasti snímání očí a využití pro samotnou interakci s prostředím jak v rámci rozšířené, tak i virtuální reality.

Podle Eyefluence je tato technologie kritickou součástí budoucích chytrých brýlí, protože ovládání pomocí rukou už není příliš ergonomické, stejně tak hlasové ovládání, které je často pomalé a v mnoha oblastech nepoužitelné. Pomocí očí lze v přizpůsobeném uživatelském rozhraní naopak velmi rychle dosáhnout potřebné akce.

S velkou pravděpodobností budou mít budoucí chytré brýle kombinaci hlasu a snímání očí, čemuž bude celé interaktivní grafické prostředí přizpůsobené. Startup Eyefluence postupně získal na investicích 21,6 milionů dolarů, hodnota transakce ale nebyla zveřejněna.

Váš názor Další článek: ZTE se pokusí oživit 3D displej na mobilech. Axon 7 Max má ale i další lákadla

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , , Daydream VR, Ovládání, Sledování, Grafické prostředí, Hod, Revolution, Pro +, Google +, Záměr, Transakce, Chytrý, Start