Halo Back: přidejte iPhonu neviditelné tlačítko Zpět

Největší ergonomický problém iPhonu? Tlačítko zpět. S představením velkých iPhonů 6 a 6 Plus je problém ještě markantnější, tlačítko v aplikacích je ještě dál než dříve a ovládání telefonu jednou rukou je problematické a nepohodlné.

Problém hodlá vyřešit projekt Halo Back, který právě tlačítko Zpět na iPhone přidá. Ale nebojte se žádné obludné konstrukce, jde o čiré krycí sklo, ve kterém je integrovaný sotva viditelný obvod. Dělá tu jednoduchou věc, že spojí pravý horní roh displeje (právě tam v aplikacích bývá tlačítko Zpět) s oblastí nalevo od Home Buttonu. Je tedy jedno, jestli dotyk provedete ve vzdáleném rohu, nebo dole vedle tlačítka, kam palec snáze dosáhne.

Klepněte pro větší obrázek
Halo Back. V čem je trik?

Halo Back tedy spoléhá na pravidla platformy iOS, která tlačítko situuje téměř vždy do stejného místa. V praxi to nebude stoprocentní, ale věřím, že to uživatelskému pohodlí pomůže. Kromě toho si sklo udržuje vlastnosti běžných krycích skel – ochrání displej před poškrábáním a zesílí jeho odolnost vůči pádům.

Tloušťka skla je 0,21mm, váží zanedbatelných 6 gramů a k prvním zákazníkům se má dostat v srpnu tohoto roku. Projekt je v současnosti na Kickstarteru a hned krátce po začátku několikanásobně překonal požadovaný cíl 20 tisíc dolarů (v době psaní článku je nasbíráno přes 140 tisíc). Cena pro přispěvatele začíná na 12 dolarech (300 Kč), odhad běžné prodejní ceny zní na 49 dolarů (asi 1 200 Kč).

Diskuze (13) Další článek: Šeptanda: Apple iOS 9 přinese revoluci, odstaví ze hry Jailbreak

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Hal, Uživatelské pohodlí, První zákazník, Tlačítko, Halo, Home Buttonu, Back,