HTC Desire C: nejmenší s Androidem 4.0 [video]

Chcete mobil s nejnovější verzí Androidu, ale odmítáte dát spoustu peněz za čtyřjádrová monstra? Pak by řešením mohlo být nové levné HTC Desire C.

Poslední HTC se od svého představení v půlce května dostává bleskově na český trh. Model Desire C sice nese slavné jméno, ale mezi highendy určitě nemíří. Naopak jde o menší telefon zaoblených tvarů a veselých barev, který perfektně padne do ruky. Hlavní výhodou je přítomnost poslední verze Androidu 4.0 přímo z balení, což byla doposud výsada pouze nejvyšších modelů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

HTC Desire C patří mezi nižší střední třídu, čemuž odpovídá také výbava. Obavu máme pouze o rychlost a plynulost chodu prostředí po určité době používání. Jednojádrový procesor se starší architekturou a taktem 600 MHz se totiž při větším množství současně prováděných procesů viditelně zadýchává. Pro začátečníky se smartphonem to ale nemusí být na překážku, svůj telefon nebudou pravděpodobně tolik vytěžovat. Podstatným kritériem výběru je příjemná velikost a přijatelná ceně. Aktuálně lze HTC Desire C předobjednat za 5 a půl tisíce korun, značkový obchod HTC by měl v polovině června nasadit cenovku ještě o tisícovku nižší. Na podzim přijde na trh verze s NFC.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

HTC Desire C
A320e, Golf
rozměry a hmotnost: 107 × 61 × 12,3 mm, 100 g
displej: 3,5", kapacitní TFT LCD, 320 × 480, 165 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 230 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S1 (1× Cortex-A5, 1 GHz, 45nm)
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 5MPx, video
22 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (42) Další článek: Samsung Galaxy S III bude zítra za polovinu. Ale jen dvě hodiny

Témata článku: HTC, , , , HTC Desire, HTC Desire C, Děs, Značkový obchod, #Android, DESI,