Huawei poprvé použil AMOLED displej ve smartphonu nižší třídy. Představuje model Enjoy 6

Mohlo by se zdát, že Huawei pomalu rezignovalo na segment nižší třídy, který přenechává buď svojí sekundární značce Honor, nebo dokonce konkurentům – zejména značky Lenovo, Asus nebo Xiaomi se v kategorii okolo 5 až 6 tisíc korun rády perou. Ale není tomu tak. Čínská jednička představuje nový model Huawei Enjoy 6, který je přímou konkurencí například pro Asus Zenfone 3 Max.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Enjoy 6 konkuruje zejména modelům Lenova, Xiaomi a Asusu (foto: Tech Updates)

Enjoy 6 je klasický pětipalcový smartphone, který ovšem sází na kovová záda se čtečkou otisků a jeden překvapivý prvek ve výbavě. Huawei poprvé použilo AMOLED displej v nižší třídě – dosud si tuto technologii schovávalo pro nejvyšší modely a i tak s ní šetřilo. Panel má standardní HD rozlišení 720 × 1 280 bodů. O výkon se stará procesor MediaTek MT6750, připraveny jsou 3 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště s možností rozšíření microSD kartou.

Klepněte pro větší obrázek
Pro čínské zákazníky bude v nabídce tradičně pestrá paleta barev (foto: Tech Updates)

Potěšující součástí výbavy je akumulátor s kapacitou 4 100 mAh. V telefonu najdeme 13Mpx hlavní fotoaparát a 5Mpx selfie kameru. Smartphone pracuje s operačním systémem Android 6.0 Marshmallow a nadstavbou EMUI 4.1. Huawei Enjoy 6 je určen primárně pro čínský trh. Není ale vyloučeno, že podobně jako u dřívějších nižších modelů výrobce potichu uvede i globální verzi. Novinka by se měla vejít s cenou do šesti tisíc korun včetně daně.

Váš názor Další článek: Samsung je i přes pokles ve 3. čtvrtletí stále mobilní jedničkou. Apple je druhý

Témata článku: Huawei, , , , , , Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), Displej, SMA, #Huawei, Pře, Mode, Čínská jednička, ? Displej, AMOLED displej, Enjoy, Huawei P, Pop, AMOLED, Paleta barev, Lenovo Asus, Model,