iPhone má neuvěřitelnou chybu. Stačí poslat tuto zprávu a vypne se

Dnešním hitem Redditu je zpráva, kterou stačí poslat na iPhone a ten se vypne. Je jedno, jak text na iPhone doručíte (mail, Facebook Messenger, SMS), důležité je, aby vyskočil notifikační banner. Právě ten je totiž původcem chyby. Text je totiž kombinací angličtiny klasicky čtené zleva doprava a arabských znaků, které se čtou zprava doleva. S takovou směskou si iOS neví rady, havaruje a vypne se. Chyba není nijak zásadní, telefonu neublížíte, po opětovném zapnutí normálně funguje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Originální post na Redditu a ukázka zprávy z Twitteru

Následující videa jsou jeda z mnoha internetových důkazů, že chyba opravdu existuje. My jsme však redakční iPhone k havárii přemlouvali marně. Vyzkoušejte to také a dejte nám vědět, jak se „dařilo“ vám.

Aktualizováno

...a máme vlastní video. Natočíte lepší? :-)


Po chvíli hraní jsme zjistili, že pokud ponecháte pouze arabskou část z celého výrazu, tak po zaslání například do facebookové konverzace způsobí zobrazení této zprávy pád celé aplikace, případně pouze konverzace, jelikož ji iPhone nedokáže zobrazit. Předem upozorňujeme, že tento text nadobro zablokuje celou konverzaci s patřičním člověkem a jedinou cestou je smazání celé historie konverzace. Takže zkoušení je pouze na vlastí riziko! Ti odvážnější mohou do komentářů napsat, zda jim to fuguje. 

Text: 
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

Doufejme, že se informace o podobných chybách donese Applu, který tento problém může vyřešit aktualizací iOS.

Diskuze (160) Další článek: O2 Vodafonu: Výrok o levném prodloužení 2G licence je populismus

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7,