Jak odemknout displej smartphonu? Pomocí digitálního tetování

V poslední době přibývá možností, jak odemknout obrazovku zamčeného smartphonu. Od základního přejetí prstem, přes různá tahová hesla a poklepávací kódy nebo hlasové pokyny se postupem času dostáváme i na rozhraní, která už nejsou ani součástí odemykaného přístroje. Xiaomi dovolí odemknout spárovaný smartphone pomocí chytrého náramku, Google chce použít digitální tetování.

Klepněte pro větší obrázek

U řešení Googlu jde ve skutečnosti o poloprůhlednou NFC nálepku uzpůsobenou k nošení na kůži. K ní přiblížíte smartphone a rázem dojde k odemknutí a rozsvícení displeje. Spolu s divizí Googlu pro pokročilé technologické projekty na tomto inovativním řešení pracuje společnost VivaLnk, která štítek o velikosti korunové mince vyrábí. Funguje zatím pouze se smartphonem Motorola Moto X. Nálepka je voděodolná, nicméně na kůži vydrží pouze 5 dní, potom je třeba nalepit novou.

Celý projekt je zatím ve stádiu veřejného experimentu. Digitální tetování mohou vyzkoušet pouze zájemci ve Spojených státech, kde se balení 10 NFC štítků pro odemykání smartphonu prodává za 10 dolarů. Firmy mezitím pracují na větší univerzálnosti i výdrži štítku.

Diskuze (18) Další článek: Prestigio uvádí tablet do vlaku: sedmipalcový MultiPad Rider 7.0

Témata článku: Google, Motorola, , , , Lenovo Moto X Play, Lenovo Moto X Style, Motorola Moto X, Motorola Moto X (2. generace), Inovativní řešení, Digit, SMA, Digital, Spárovaný smartphone, Displej smartphonu, Displej, ? Displej, Tetování, Jak, Pomoc