Kde není modrá zóna? Aplikace Parkování v Praze pomůže najít vhodné místo

Najít místo k zaparkování v hlavním městě není u řidičů příliš oblíbená kratochvíle. Na podzim loňského roku byly zavedeny nové parkovací zóny na Praze 3, 5, 6 a 8 a nový systém zkomplikoval parkování tisícům řidičů. Aplikace Parkování v Praze od vývojářské firmy Stokkur Software pomůže zorientovat se v parkovacích zónách, jejich tarifech i způsobu placení. Určena je pro Android a iOS, ke stažení je zdarma.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
​Užitečnou funkcí je zobrazení pouze parkovacího stání zdarma. To se hodí zejména ve večerních hodinách a víkendech, kdy některé zóny nejsou zpoplatněny.

Aplikace obsahuje kromě městských ulic také více než 30 parkovišť. Všechna parkovací stání jsou barevně vyznačena na mapovém podkladu Prahy. Kromě nových zón obsahuje aplikace i původní parkovací zóny na Praze 1, 2, 3 a 7, včetně rozmístění parkovacích automatů. Po kliknutí na určitou zónu se zobrazí informace o aktuálním a následujícím tarifu včetně časového intervalu a hodinové sazby.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V nových zónách je možné stiskem tlačítka VPH (Virtuální parkovací hodiny) získat přístup na platební bránu ve webovém prohlížeči.

Aplikace si pamatuje polohu zaparkovaného auta a nabízí navigaci přímo v aplikaci, nebo pomocí map od Applu a Googlu. Navigaci lze použít i při vyhledávání parkovacích automatů nebo veřejných parkovišť. V detailu parkoviště je možné vidět počet volných parkovacích míst, případně si lze parkovací stání rezervovat.

Aplikaci stahujte zdarma:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Diskuze (17) Další článek: Huawei P10 už není tajemstvím. Otázka zní, kdy jej uvidíme?

Témata článku: , , , , Nen, Oblíbená kratochvíle, Vhodné místo, Modrá, Park, Aplikace, Najít, Parkoviště, Místo, Stisk tlačítka, Zóna,