LG

LG X Power 2: Největší baterie, jakou kdy LG dalo do mobilu

  • Kapacita baterie dosahuje 4 500 mAh
  • Telefon běží na nejnovějším Androidu 7.0 Nougat
  • Čelní i zadní fotoaparát mají LED blesk

Hlavní hvězdou nedělní tiskové konference LG bude model LG G6. Jiné produkty by zapadly, a tak je Korejci vypouštějí v předstihu. LG X Power 2 je pokračováním střední třídy, zaujme jen velkou baterií.

Úhlopříčka vyrostla na 5,5 palce, HD rozlišení (1 280 × 720 pixelů) však zůstalo. Výkon zajišťuje blíže nespecifikované osmijádro s taktem 1,5 GHz, k dispozici bude 1,5 či 2 GB RAM, uvidíme, která verze se dostane do Česka. Vnitřní paměť činí 16 GB plus microSD (až 2 TB). 13Mpx fotoaparát má funkci rychlé spouště Zero Shutter Lag, LED blesk je samozřejmost, ale druhý u čelní kamery příjemně překvapí (širokoúhlá optika, 5 Mpx). K internetu se připojení buď skrze LTE nebo přes Wi-Fi (b/g/n), na kratší vzdálenosti poslouží Bluetooth 4.2.

Dle vyjádření společnosti LG se jedná o telefon s dosud nejvyšší kapacitou baterie ze všech modelů, a to 4 500 mAh. X Power 2 se začne prodávat nejprve v latinské Americe a později se dostane i na ostatní trhy včetně evropského. Cena bude oznámena později. 

Diskuze (8) Další článek: Jak si ČRo vystřelil z Mládka. Na kolik vyjde jeho rozlučková tiskovka Čecha a Poláka?

Témata článku: LG, , , , , , , , LG X Power, Mobil, Největší baterie, Širokoúhlý záběr, Nejnovější Android, Jak, Událost roku, Širokoúhlá optika, Ostatní trh, Shutter lag, Power, MOBI, Zero Shutter Lag,