Na nebi mobilních platforem zazáří Andromeda. Google nejspíš sloučí Android a Chrome OS

4. říjen 2016 bude pravděpodobně mnohem významnější datum, než jen den, kdy budou představeny nové smartphony od Googlu. Americká firma podle zatím oficiálně nepotvrzených informací portálu AndroidPolice.com nejspíš chystá představení nové platformy Andromeda, která má sloučit dosud samostatný Android pro smartphony/tablety a Chrome OS pro netbooky.

Spekulaci nahrává i tweet viceprezidenta pro Android, Hiroshiho Lockheimera:

Idea sloučení Androidu a Chrome OS rozhodně nepřichází jako blesk z čistého nebe, naopak je skoro stejně stará jako mladší z obou platforem. Netbookový Chrome OS letos oslavil páté výročí, zatímco Android je ještě o tři roky starší. Už v roce 2011 se někteří analytici podivovali nad uvedením samostatné notebookové platformy, namísto modifikování už rozjetého Androidu.

O záměru začlenit méně rozšířený Chrome OS pod Android napsal v loňském roce The Wall Street Journal. Andromeda je zatím interní název pro připravovanou platformu, která by v komerční podobě měla přijít nejdříve za rok. O zažitý název Android se tedy zatím vůbec obávat nemusíme. Pokud vůbec Google Andromedu v úterý 4. října představí, půjde skoro jistě jen o ochutnávkovou betaverzi.

Diskuze (10) Další článek: Samsung eviduje 26 falešných oznámení na vznícení Notu 7. I jeden případ z Česka

Témata článku: Google, , , , , , , , , , Plát, Alphabet, PLA, Chrom, #Android, Merge, Hiroshi Lockheimera, Interní název, Čisté nebe, Lockheimera, Mobil, MOBI, Hiroshi Lockheimer, Google +, Chrome,