Nechci platit za volání, zajímá mě jen mobilní internet. Který tarif vybrat?

  • Nabídka není pro každého, ale lze ji získat
  • Musíte mít trochu drzosti i štěstí na operátora
  • Volání vyjde na 6,55 Kč/min. a SMS na 1,51 Kč

S jednoduchým zadáním v nadpisu jsme se znovu vrhli do operátorských ceníků a máme pro vás pár zajímavých tipů. 

Neomezené volání a SMS dnes už kdekoho nechává ledově chladným. Ostatně je veřejným tajemstvím, že „flatové“ tarify se mnohým zákazníkům nevyplatí, tolik volných minut prostě nevyužijí. Smartphony žízní po datech a díky všemožným komunikačním službám založeným na datových přenosech nejsou tradiční GSM hovory a SMS tolik potřeba. Neplatí to pro každého, ale mnozí to tak mají...

Příklad: 4 GB nebo 10 GB dat, žádné minuty ani textovky. Volání vychází na 6,55 Kč/min. a SMS stojí 1,51 Kč. Brali byste takový tarif? Vodafone ho umí za 259 Kč měsíčně, respektive 499 Kč měsíčně. Ale pozor, je určený primárně pro tablet jako druhá SIM karta a ceny platí s dvouletým úvazkem. Jinak řečeno, pokud už u Vodafonu máte hlasový paušální tarif, můžete si říct o druhý datový. Tak stojí oficiální nabídka, ale jsou tu ještě podpultovky a individuální domluva.

Přehled datových tarifů Vodafonu (pro tablet):

Klepněte pro větší obrázek
Pro stávající zákazníky jsou ceny příznivější, ale jde o nabídku na sekundární SIM

Pokud totiž z pozice stávajícího zákazníka zatlačíte na pilu a budete mít štěstí na živého operátora, můžete mít datový tarif i jako primární. Své o tom ví David Grudl, který se pochlubil na Facebooku:

Jak nám potvrdila tisková mluvčí Vodafonu Markéta Kuklová, nejde zdaleka o standardní postup, ale nemožné to není. Pokud byste měli na tarif zálusk, pak budete podle všeho potřebovat zákaznickou historii, pevné nervy a z pekla štěstí. Zde najdete podmínky 50% slevy na tarify Mobilní připojení 4 GB, Mobilní připojení 10 GB.

1 GB pro spořivé

Pokud byste z nějakého důvodu nechtěli platit pravidelný měsíční poplatek, šetříte každou korunu, nebo vám stačí i menší datový objem, pak nepřehlédněte Kaktus. Neodečítá Facebook (ani Messenger) z FUP limitu a skrz Facebook oznamuje termíny, kdy připisuje dvojnásobný kredit za dobití. Tím si můžete snížit ceny služeb na polovinu. Výsledkem je 1 GB za 150 Kč. Balíček má platnost 30 dní, pokud ho vyčerpáte dřív, máte možnost surfovat dál sníženou rychlostí. Pokud to naopak nestihnete, data nejsou ztracena.

O2 a T-Mobile: neumíme, nechceme

Zbylí dva síťoví operátoři podobný tarif neumí. Pokud u nich chcete více, než standardních 1,5 GB musíte si připlatit i za hlasové služby (které možná už nepotřebujete). Volání a SMS se zkrátka nezbavíte, respektive vám je operátor naúčtuje v ceně tarifu. Tendence jdou navíc úplně opačně, než by bylo žádoucí, například u O2 lze narazit na „neomezenku“, kdy tarif sice stojí jen 375 Kč, ale obsahuje pouhých 200 MB dat.

Diskuze (69) Další článek: Samsung představil 14nm Exynos 7570 pro modely nižší třídy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Domluva, Druhá sim, Datový objem, Markéta Kuklová, Mobil, Paušální tarif, PLA, Plát, Kter, MOBI, Zálusk, Měsíční poplatek,