Nenápadné představení vlajkové lodi. Sony Xperia Z4 je oficiální

Takovou premiéru nového japonského smartphonu si asi fanoušci značky Sony nepředstavovali. Xperia Z4, jejímiž úniky se v posledních dnech hemžily sociální sítě, byla potichu uvedena tiskovou zprávou pro japonský trh. Je tedy možné, že globálního uvedení se teprve dočkáme, ale veškerá překvapení jsou již odhalena. Potvrdilo se, že Xperia Z4 bude opět mírnou evolucí předešlého modelu.

Klepněte pro větší obrázek
Sony Xperia Z4 přinese kromě tradiční bílé a černé také atraktivní bronzovou a světle modrou barvu

Design zařízení vychází z Xperie Z3, stereoreproduktory se vrátily do míst pod spodní a horní hranu (jako u Xperie Z2), kde jim to sluší víc. Sony zapracovalo na redukci tloušťky a hmotnosti. Xperia Z4 zhubla v pase o 0,4 na 6,9 mm a hmotnost poklesla o necelých deset gramů na 144 g. V Sony se rozhodli pro zachování 5,2palcového FullHD IPS panelu.

Novinka zachovává vodotěsnou konstrukci (IP65 a IP68). Odolný kovový rám místo matné barvy bude nově leštěný. Povinností je použití nového čipsetu Qualcomm Snapdragon 810 s maximálním taktem 2 GHz, operační paměť má kapacitu 3 GB, vnitřní úložiště poskytne 32 GB prostoru. Kapacita baterie narostla na 2 930 mAh. Hlavní fotoaparát si zachoval rozlišení 20,7 Mpx, u předního se zvětšilo na 5 Mpx. Novinka by se koncem dubna měla začít prodávat v Japonsku, o dostupnosti na jiných trzích zatím výrobce neinformoval.

Diskuze (17) Další článek: Samsung v prvním čtvrtletí posílil svou pozici jedničky na trhu

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia Z4, Nen, Pře, Představení, Nena, Globální uvedení, Son, Sony Xperia,