O2 prodává levný LTE tablet Alcatel s funkcí telefonování

Telefonování s pořádnou plackou u ucha je stále více v kurzu. Schopnost běžného hlasového volání má dnes i spousta tabletů s menšími úhlopříčkami. Alcatel Onetouch Pop 7S k nomu navíc nabídne rychlé připojení k internetu prostřednictvím LTE (max. rychlost 110 Mb/s). Nový tablet je exkluzivně v nabídce operátora O2 za koncovou cenu 4 680 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pop 7S je poměrně lehký, 285 g vážící tablet vyvedený v plastovém těle. Obsahuje dotykový TN displej se 7" úhlopříčkou a spíše základním rozlišením 1 024 × 600 bodů. Chod zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz. Operační paměť má kapacitu 1 GB, uživateli slouží 4GB vnitřní úložiště rozšiřitelné kartou microSD. Na zadní straně nalezneme základní 3Mpx fotoaparát, vpředu na displejem leží sekundární VGA kamera.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výčet konektivity je díky použitému čipsetu takřka kompletní (3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, infraport, 3,5mm jack, microUSB, GPS), schází pouze NFC. Tablet pracuje s operačním systémem Android 4.4 KitKat, Alcatel použil vlastní grafickou nadstavbu. Baterie má kapacitu 3 240 mAh, vzhledem k velikosti celého zařízení a jeho tloušťce 8,9 mm mohl být výrobce v tomto směru trochu štědřejší. Jinak ale Alcatel Onetouch Pop 7S za příjemné peníze kombinuje všechny důležité vlastnosti smartphonu a tabletu.

Diskuze (7) Další článek: Asus Memo Pad 7: do třetice vše dobré [vyzkoušeno]

Témata článku: Alcatel, , , , , , , Tab a, Telefon, Telefonování, Tab, Základní rozlišení, Levný lte, Pro +, F +,