O2 snížilo velkoobchodní cenu za data pro virtuály na třetinu

O2 uposlechlo výzvu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) a snížilo velkoobchodní cenu za data pro virtuální operátory ve své síti. Právě velkoobchodní ceny ovlivňují datovou nabídku virtuálů, z nichž dnes mnozí neposkytují data přes LTE, protože by se jim tuto službu nevyplatilo provozovat. Snížení velkoobchodních cen má zlepšit manévrovací prostor pro virtuály.

O2 ve vyjádření nezapomnělo poukázat na procesní pochybení ČTÚ při první výzvě z loňského roku: "Jednalo se o první výzvu k úpravě velkoobchodní nabídky, kterou ČTÚ vydal postupem v souladu se zákonem. Rozhodnutí proto respektujeme a nabídku jsme upravili ve stanovené lhůtě," říká Lucie Pecháčková, tisková mluvčí O2.

Operátor snížil velkoobchodní cenu z původních 0,43 Kč za 1 MB dat na 0,15 Kč za 1 MB, tedy téměř na třetinu původní hodnoty. Virtuálové v síti O2 nyní budou moci nabídnout cenově dostupnější datové balíčky, a tím pádem atraktivnější nabídku pro koncové zákazníky. O2 se podivuje nízké výši úřadem předepsaných cen, které jsou určovány tržní cenou pro koncové zákazníky: „Je zajímavé, že podle posledního výpočtu ČTÚ cena dat pro spotřebitele klesla v průběhu loňského roku na třetinu,“ stojí ve vyjádření operátora.

Diskuze (16) Další článek: Jaro je za dveřmi, vyzkoušeli jsme bezdrátová sluchátka na běhání od Sony

Témata článku: , , , , , , , Data, Manévrovací prostor, Velká trojka, Vir, Lucie Pecháčková, Pro +, Tisková mluvčí