S bezkontaktní nálepkou zaplatíte i mobilem bez podpory NFC

(Inzerce) Budoucnost patří bezkontaktním platbám. ČSOB přichází na trh s NFC nálepkou, která rozvoj mobilních plateb výrazně urychlí.

Budoucnost směřuje k bezkontaktním platbám. Opravdu masovému rozvoji NFC plateb stále brání nedostatek zařízení, která tuto technologii podporují. K tomu, abyste si mohli plně užívat rychlého placení mobilem, musíte mít totiž správnou trojkombinaci operátora, banky a chytrého mobilu. ČSOB aktuálně přichází na trh s bezkontaktní nálepkou, která může rozvoji mobilních plateb výrazně prospět.

Klepněte pro větší obrázek

Stačí nalepit a platit. S bezkontaktní nálepkou vám odpadá výměna SIM karty u operátora nebo chození do banky kvůli přidání platební karty na SIM. „Lidé si moderní způsoby plateb rychle oblíbili, protože jim šetří čas. V tomto ohledu je nálepka logickým doplňkem telefonů, které nepodporují technologii NFC. Nabízí totiž svým uživatelům srovnatelné pohodlí a rychlost jako při placení mobilem,“ vysvětluje strategii Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Plné pokrytí bezkontaktními terminály lze podle jeho slov očekávat do konce roku 2015, nálepka tak bude získávat stále větší uplatnění. ČSOB navíc již nyní pracuje na dalších vylepšeních v podobě platební karty v mobilu na principu NFC plateb. Zavedení bezkontaktních bankomatů plánuje v horizontu 2 až 3 let.

Rozbitý displej neznamená tragédii

Kolik z nás už zažilo situaci, že nám nešťastnou náhodou spadl mobil nebo tablet na zem a rozbil se displej. Náklady na následnou opravu jsou pak často srovnatelné s nákupem nového přístroje. Kreditní nálepka sice váš mobil nebo tablet před pádem neuchrání, zato ho ale pojistí – včetně displeje. Tato výhoda pojištění vybraného zboží proti poškození, zničení nebo odcizení trvá půl roku od jeho zakoupení. Bát se nemusíte ani zneužití nálepky. Platí u ní stejná bezpečnostní opatření jako u bezkontaktních karet. „V případě zneužití nálepky vracíme klientovi peníze zpět na účet, a to i tehdy, pokud nálepka není pojištěná. Jestliže chce klient ochránit i své osobní věci, v základní verzi si spolu s nálepkou pojistí i peněženku, klíče nebo doklady až do výše 20 000 Kč,“ vypočítává Peter Demjanovič.

Ozvláštněte svůj mobil vlastním designem

U ČSOB máte navíc možnost vybrat si vzhled nálepky z několika motivů nebo navrhnout vlastní osobitou podobu. Vedle originálního designu si můžete zvolit jak debetní, tak i kreditní nálepku. Ta vám navíc o 1 rok prodlouží záruku na široký sortiment zboží, a ČSOB kreditní nálepka MasterCard World dokonce ušetří 1 % z každého nákupu.

Další článek: Cellzone.cz: český internet má první roamingovou kalkulačku

Témata článku: , , Moderní způsob, MOBI, Podpor, Bezpečnostní opatření, Rozbitý displej, Široký sortiment, Mobil, Vybrané zboží