Samsung Gear Apps: pro chytré hodinky již tisíc aplikací a her

Zatímco u smartphonů Samsungu s Tizenem to zatím není žádná sláva, hodinky Gear 2 jsou na tom podstatně lépe. Již od zahájení jejich prodejů Samsung připravil oddělenou část svého aplikačního obchodu Galaxy Apps, která nese název Gear Apps a soustředí se logicky pouze na aplikace pro chytré hodinky jihokorejského výrobce. Zpočátku, tedy zejména v recenzi Gear 2 a Gear 2 Neo, jsme ohledně aplikační obsahu byli skeptičtí, protože obchod byl poloprázdný a stejné aplikace jste mohli najít hned v několika sekcích najednou, aby obchod opticky vypadal zaplněně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V obchodě Gear Apps je přítomno již přes 1000 aplikací a her pro chytré hodinky. Znamená to značné rozrůstání segmentu nositelných zařízení i to, že Samsung i do budoucna v těchto zařízeních počítá hlavně s Tizenem. Samsungem doporučené aplikace pro hodinky můžeme zařadit do několika kategorií

Po šesti měsících od představení Samsung má Samsung na aplikačním obchodu přichystánu již více než tisícovku aplikací a her pro své chytré hodinky. Samsung připravil v tradiční infografice doporučení pěti nejzajímavějších aplikací pro Gear 2, takže se na ně pojďme společně podívat.

Drink Water

Klepněte pro větší obrázek

Aplikace Drink Water sbírá údaje o tom, kolik množství tekutin vypijete a poté sesbírané údaje za posledních několik dní zobrazuje v grafu. Aplikace má za cíl, abyste si uvědomili, zda pijete vody nadbytek nebo naopak zase nedostatečné množství. Příjem vypitých tekutin zadáváte jednoduše přímo do hodinek, nejste vázání na žádnou komunikaci se smartphonem.

Runtastic

Klepněte pro větší obrázek

Aplikace pro běžce, která zvládá měřit rychlost, uraženou vzdálenost, srdeční tep, převýšení a počítá i množství spálených kalorií.

Baby Sitting

Klepněte pro větší obrázek

Baby Sitting se stará o monitoring dítěte. Telefon na dálku snímá dítě i určuje úroveň hluku. Pokud překročí stanovenou mez (dítě pláče), hodinky vás na zápěstí upozorní vibracemi.

Gear 2048

Klepněte pro větší obrázek 

Jednoduchá hříčka, jejímž cílem je dopracovat se přičítáním k číslu 2048.

Travel Translator for Gear

Klepněte pro větší obrázek 

Povedený překladač na zápěstí nese název Travel Translator. Zvládne překlady mezi 38 jazyky, mj. je zde zahrnuta čeština a slovenština. Vyberete si dvojici jazyků, v jednom nahrajete hlasový záznam, následně se zobrazí textový přepis. Pokud je správně, můžete se dát do překládání do druhého jazyka. Aplikace využívá mobilní data z připojeného smartphonu.

Zdroj: Samsung Tomorrow
 

Diskuze (2) Další článek: O2 pokračuje v budování LTE. Toto jsou nově pokryté oblasti

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Z, Tisíc, Slovenština, APP, Chytré, Jednoduchá hříčka, Sam, Runtastic, Tis, Apps, Pro +, Samsun, Hod, Gear