Samsung oficiálně představil véčko vyšší třídy s Androidem

Samsung koncem minulého týdne oficiálně představil véčko SM-W2016, které je sice určeno pouze pro Čínu, nemohli jsme vás však ochudit o specifikace ani o tiskové fotografie tohoto zajímavě vybaveného véčka. Novinka je na jednom dílu osazena dvojicí 3,9" Super AMOLED displejů s rozlišením 1 280 × 768 pix. Na druhém pak najdeme alfanumerickou klávesnici a 16Mpix fotoaparát, který je doplněn snímačem srdečnímu tepu. Obdobný modul jsme mohli vidět např. již v podání Galaxy S6.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové véčko Samsungu pro Čínu - SM-W2016

Véčko je poháněno omijádrovým Exynosem 7420 s 3GB RAM, interní 64GB úložiště pak zřejmě nepůjde nijak rozšířit. Smartphone je napájen 2 000mAh baterií, z pohledu konektivity mu nechybí 4G ani podpora dvou SIM karet. SM-W2016 má ale do kompaktnosti daleko, jeho tloušťka je 15 mm a hmotnost překročila dokonce 200 gramů. Naopak, příliš se nemění použitý systém, na Androidu 5.1.1 je přítomna grafická nadstavba TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové véčko se designově inspirovalo u Galaxy S6

Nové véčko od Samsungu je v prodeji pouze u čínského operátora China Mobile, možnost, že by se dostalo do prodeje i do Evropy, je navíc takřka nulová. Z našeho pohledu je to rozhodně škoda, protože véčka na současném trhu ve velké míře „vymírají“. Navíc, když už na nějaké véčko natrefíte, jedná se o model se základními funkcemi, podobně vybavené modely jako SM-W2016 na trhu úplně chybí.

Diskuze (7) Další článek: Chytré hodinky s Android Wear budou umět telefonovat

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Pře, Kompaktnost, Použitý systém, #Android, Samsun, Sam,