Samsung vydal předprodejní update pro Galaxy S8+. Má velikost 664 MB

Samsung v průběhu víkendu uvolnil firmwarovou aktualizaci pro modely Galaxy S8 a S8+, která se váže k brzkému spuštění prodejů. Oba modely se na pultech obchodů objeví ve čtvrtek 28. dubna, ovšem již nyní je mohou používat někteří z těch, kteří si novinky předobjednali.

Aktualizační balíček má označení G955FXXU1AQDD (resp. G950FXXU1AQDD pro menší Galaxy S8) a jeho velikost je 664,31 MB. Systém Android zůstává na verzi 7.0 Nougat, nemění se ani grafická nadstavba Samsung Experience (zůstává u verze 8.1). Samsung tradičně nenabízí žádný sáhodlouhý seznam změn, takže se dočteme pouze to, že došlo k optimalizaci funkcí Bixby a DeX, spolu s novým algoritmem pro rozlišení obličeje od fotografie.

Odemykání obličeje je u Androidu k dispozici již po několik generací, ale u Samsungu se objevilo vůbec poprvé právě u „es osmiček“ a způsobilo doslova poprask. Již od počátku implementace této funkce bylo známo, že ji lze jednoduše obejít fotkou obličeje, ovšem v návaznosti na rozšíření aféry #facegate, vydal Samsung záplatu této funkce, která využívá nový algoritmus pro odlišení skutečného obličeje od fotky. Redakční Galaxy S8+ tak již fotkou obelhat nelze.

Další update se vztahuje ke komunikátoru Bixby, který má lehce přepracované uživatelské rozhraní. Největší změnou je ale úplný zákaz přemapování klávesy Bixby na systémové úrovni (např. pomocí aplikace bxActions), takže pokud jste klávesu používali k jiným účelům, brzy o tuto „nadstavbu“, která by měla být povinně integrována v systému, přijdete.

Posledním změnou nového firmwaru je aktualizace zabezpečení na dubnovou verzi SMR-APR-2017. Aktualizace se vám automaticky stáhne na pozadí, nebo ji můžete vyhledat ručně přes nabídku Nastavení.

Diskuze (11) Další článek: O2 má masivní výpadek. Kompenzací vám budiž dobrý pocit

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy s, Grafická nadstavba, Spuštění prodejů, Brzké spuštění, Předprodej, Galaxy s, Pře, Úplný zákaz, Sam, Pro +, Aktualizační balíček, Implementace,