Sony chystá další propouštění. 1 000 lidí odejde z mobilní divize

Sony Corporation se snaží zefektivnit provoz zatím převážně ztrátové mobilní divize. Dalším z kroků k ozdravení části společnosti, kterou Sony po úplném převzetí společného podniku s Ericssonem v roce 2011 označila za jeden ze základních pilířů korporace, bude propuštění tisícovky zaměstnanců. Uvádí to agentura Nikkei. Redukce se dotkne zaměstnanců Sony Mobile v Číně a Evropě. Firmě se dlouhodobě nedaří dobýt americký trh a nezachytila ani vstup na prudce expandující smartphonový trh v Číně.

Klepněte pro větší obrázek

Propouštění bude další vlnou redukce zaměstnanců ohlášené v říjnu 2014. Do března 2016 by tak v Sony Mobile mělo pracovat po celém světě už jen 5 000 zaměstnanců. Nedávno se také spekulovalo o tom, že by se Sony své mobilní divize mohla zbavit úplně, nebo vytvořit znovu společný podnik s některým ze silnějších hráčů na trhu. Podle nové strategie se chce Sony zaměřit na užší spolupráci s americkými a japonskými operátory. Za rok 2014 vykázala Sony Mobile úhrnnou ztrátu 180 miliard jenů (cca 37,5 miliardy korun).

Diskuze (10) Další článek: První snímky připravovaného Samsungu Galaxy Xcover 3

Témata článku: Sony, , , MOBI, Propouštění, Mobil, Lid, Son, Část společnosti, Základní pilíř, Společný podnik, Divize, Japonský operátor, Pro +, Div, Mobilní divize, Ozdravení, Smartphonový trh