Spása pro FUP? Facebook testuje mobilního Messengera, který šetří přenesená data

Facebook před nedávném představil Lite verzi svého mobilního Messengeru, který je určen zejména pro méně výkonnější a starší smartphony. Tentokrát vám povíme o novince, která je součástí plnohodnotného mobilního Messengeru – režim pro úsporu mobilních dat.

Ten bude využíván zejména tehdy, pokud vám někdo pošle fotografie či videa, a vy zrovna budete na mobilních datech. Pokud budete mít tento režim aktivní, v konverzaci si budete moci zobrazit rychlý náhled multimédií. Stahovat se však budou až tehdy, když si to explicitně vyžádáte. Pokud ale budete připojení k Wi-Fi, fotografie a videa se budou stahovat okamžitě. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Funkce pro úsporu dat je zatím součástí betaverze mobilního Messengeru

V rámci konverzací pak budete moci jednotlivě sledovat objem přenesených dat, a na výběr bude i tlačítko, kterým si počítadlo vynulujete. Facebook zařadí režim pro úsporu dat do brzké aktualizace mobilní aplikace, v současnosti je funkce dostupná jen u omezeného počtu beta testerů.

Via Androidpolice

Diskuze (8) Další článek: YouWakeMe je společenský budík. Požádejte své přátele na Facebooku a ráno vás vzbudí jejich hlas

Témata článku: , , , , , , , Vyspělý svět, F +, MOBI, T Mobil, Data Saver, Meš, Počítadlo, T - Mobil, Messenger Lite, Spása, Úsporná verze, Mobil, Kter, Pro +, Mobilní messenger, Data, FAC, Mobil m,