Tipněte si, kolik volné paměti zbývá u 32GB Samsungu Galaxy S6

Samsungy Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge se na českém trhu objeví v polovině dubna a do prodeje se dostanou v několika paměťových variantách. Základní verze bude osazena 32GB paměťovým čipem UFS 2.0, další cenově odstupňované varianty budou mít 64 a 128GB interní úložný prostor. Jak to tak ale u mobilních výrobců bývá (napříč celý trhem), u telefonů udávají maximální kapacitu interní paměti. Pro uživatele je ale prostor vždy menší, protože je třeba odečíst prostor rezervovaný systémem, prostor zabraný předinstalovanými aplikacemi a paměť nutnou pro běh systému. A teď je řada na vás, zkuste si tipnout, kolik má 32GB varianta S6, resp. S6 Edge, volné interní paměti?

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S6 v modré a Galaxy S6 Edge ve zlaté barevné variantě

Jak informuje server Androidcentral, v 32GB variantě je po prvním spuštěním zhruba 23,5 GB volného prostoru. Předinstalovaný obsah zabírá 1,7 GB, systém pak 6,8 GB. Prostou dedukcí tak můžeme určit, že u 64GB verze bude volných okolo 55 GB, u 128GB varianty pak budeme moci počítat se 119GB úložištěm. Poslední spekulace naznačují, že chybějící microSD karta by se měla vrátit již v odolném modelu Galaxy S6 Active. Model má ale přijít o senzor srdečního tepu a otisků prstů, dostane zřejmě fotoaparát s menším rozlišení a ovladače pod displejem budou ve formě tlačítek. Případné čekání na odolnou verze S6 kvůli microSD kartě se však nemusí vyplatit, protože vůbec není jasné, zdali se případně představený model vůbec dostane v ČR do prodeje. Loňský Galaxy S5 Active se k nám totiž oficiální cestou nedostal.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (44) Další článek: Připojení bez kabelu+: do budoucna dvakrát rychleji

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy s, Celý trh, Tip, Samsun, Poslední spekulace, Úložný prostor, Galaxy s, GAL, Śamsungu Galaxy, Sam