Top 10 smartphonů u našich operátorů v červenci

V nabídkách českých operátorů se v červenci opět nejvíc dařilo Androidům. Nejčastěji je zastoupen Samsung, u Vodafonu zabodovalo Sony.

Přinášíme červencový žebříček nejprodávanějších smartphonů podle statistik trojice domácích operátorů. Konkrétní počty prodaných modelů ani jeden z operátorů neuvádí, tato data jsou součástí obchodního tajemství. Podíl telefonů prodávaných přes operátory se sice postupně snižuje ve prospěch volného trhu, stále však představuje jeden z významných prodejních kanálů. Je potřeba mít na paměti, že nabídky operátorů obvykle zahrnují 20 až 30 vybraných modelů, proto si nelze následující data vykládat jako univerzální přehled nejprodávanějších mobilů na celém trhu.

Vodafone: Sony boduje

Na začátku prázdnin se podařilo společnosti Sony rozbít hegemonii Samsungu. Z nabídky Vodafonu si zákazníci vybírali hned tři modely japonské značky. Nejúspěšnějším smartphonem je stejně jako před měsícem vlastní brandovaný model Vodafone Smart 4. Samsung si v první desítce udržel trojici modelů, mezi nimiž nechyběla ani stále aktuální vlajková loď Galaxy S5. Top 10 doplňuje ještě levné HTC Desire 310 a stálice iPhone 5s.

Top 10 smartphonů u Vodafonu (červenec): 

  1. Vodafone Smart 4
  2. Samsung Galaxy S4 mini
  3. HTC Desire 310
  4. Vodafone Smart 4 mini
  5. Apple iPhone 5s
  6. Sony Xperia Z
  7. Samsung Galaxy S5
  8. Sony Xperia M2
  9. Sony Xperia E1
  10. Samsung Galaxy Ace 3

O2: nejvíc Samsungů

V červencovém žebříčku O2 naopak stále jasně dominuje Samsung, když hned polovina modelů je z jeho produkce. Ve většině případů jde ovšem o levnější modely z jihokorejského portfolia, výjimkou je vlajkový Galaxy S5 na sedmém místě. Po obnovení partnerství mezi O2 a Applem nalezneme v Top 10 oba aktuální modely iPhone 5s i 5c. Zbylé pozice obsazuje HTC a Huawei s levným LTE smartphonem Ascend G6 4G. Do první desítky se v uplynulém měsíci nedostal ani jeden Windows Phone.
 
Top 10 smartphonů u O2 (červenec):
  1. Samsung Galaxy Trend Plus
  2. Apple iPhone 5S
  3. Samsung Galaxy Core LTE
  4. HTC Desire 310
  5. HTC Desire 500
  6. Samsung Galaxy Fame Lite
  7. Samsung Galaxy S5
  8. Samsung Galaxy Xcover 2
  9. Apple iPhone 5C
  10. Huawei Ascend G6 4G

T-Mobile: Samsungy a jeden Windows Phone

Nejprodávanější desítka smartphonů u T-Mobilu má blízko k žebříčku O2. S tím rozdílem, že zde figuruje jako u jediného ze tří operátorů i jeden Windows Phone. T-Mobile zařadil do nabídky LTE smartphone Nokia Lumia 635 a zákazníci o něj mají zájem. Nechybí pět Samsungů včetně Galaxy S5, zbylá místa doplňuje iPhone 5s, dvě levná HTC a Huawei Ascend Y530. T-Mobile jako jediný z operátorů neposkytuje přímo pořadí prodaných smartphonů, proto je jeho desítka nejprodávanějších modelů seřazena abecedně.

Top 10 smartphonů u T-Mobilu (červenec):

  • Apple iPhone 5S
  • HTC Desire 310
  • HTC Desire 500
  • Huawei Ascend Y530
  • Nokia Lumia 635
  • Samsung Galaxy Core Plus
  • Samsung Galaxy S4 mini
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy Xcover 2
  • Samsung Galaxy Young
Diskuze (49) Další článek: Lama mobile přidá od září data a volné minuty

Témata článku: , , , , , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5c 16GB, Apple iPhone 5c 32GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, HTC Desire, HTC Desire 310, HTC Desire 310 Dual SIM, HTC Desire 500, HTC Desire 500 Dual SIM, Huawei Ascend G6, Huawei Ascend Y530, Meizu MX3, Nokia Lumia 635,