Ukradl tisíce iPhonů přímo u zdroje. Teď mu hrozí 10 let vězení

Prodej iPhonů je velký byznys a přiživit se na něm snaží nejeden kriminální živel. Drobní zlodějíčci zkoušeli jednotlivé kusy vynést nepozorovaně z Apple Storů, rafinovanější skupina zorganizovala unesení dodávky se stovkami krabiček. Králem jablečných zlodějů je ale jistý čínský manažer, který smartphony kradl přímo z továrny, kde se vyráběly.

Podle portálu macrumors.com jde o bývalého zaměstnance výrobního závodu v čínském Šen-čenu, kde se v letech 2013 až 2014 vyráběly modely iPhonu 5 a 5s. Právě odsud, přímo od zdroje, si manažer Foxconnu za asistence několika spolupracovníků během dvou let „odnesl“ celkem 5 700 iPhonů, které následně dodával do několik čínských obchodů. Neoprávněně se tak obohatil v přepočtu až o 40 milionů korun.

Ukradené iPhony sice nebyly koncové prodejní kusy – šlo o testovací vzorky určené k likvidaci – ale ohrozil tak pověst firmy prodejem nefinálních kusů a připravil o ušlý zisk. Na zmizení se přišlo při vnitřním auditu šenčenské pobočky Foxconnu. Firma nahlásila událost úřadům a rafinovanému manažerovi a jeho kumpánům nyní hrozí až desetiletý trest vězení.

Diskuze (3) Další článek: T-Mobile aktualizoval vánoční nabídku 1+1. Místo Samsungu zdarma teď dostanete Huawei

Témata článku: Apple, , , , , , Ušlý zisk, Tis, Let, Macrumors, Stovka, Šen-čen, Vězení, Živel, Zmizení, TED, Zdroj, Čínský obchod, Tisíc, Šen, ,