Vernee Mars 4G má záda jako iPhone 7. Stojí zhruba třetinu ceny

Apple u svých iPhonů letos vedle vypuštění klasického audiokonektoru udělal jen jednu zásadnější designovou změnu – posunul plastové proužky antén až k okrajům. Není proto divu, že každý smartphone, který má podobné řešení stínění signálu kovovým krytem, bude teď k iPhonu 7 přirovnáván.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

To je i případ málo známé čínské značky Vernee, jejíž model Mars 4G byl představen zhruba týden po nových iPhonech. Vzhledem k tomu, že fyzický prodej Vernee Mars 4G má začít až 8. října, možná Číňané rychle nastavují výrobní linku a snaží se kopii iPhonu opravdu vyrobit, ale s tímto designovým prvkem mohli už nakonec díky mnoha únikům počítat dopředu.

Měl by plně fungovat v Česku

Mars 4G je jinak poměrně generický 5,5palcový smartphone vyšší střední třídy. Vystačí si s FullHD panelem, o výkon se stará procesor Helio P10 od MediaTeku, nešetřilo se na 4 GB RAM a postačí i 32GB vnitřní úložiště. Dvojice fotoaparátů disponuje rozlišením 13 (zadní) a 5 Mpx (přední). Podle specifikací výrobce má smartphone podporovat i frekvenční LTE pásmo 800 MHz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zajímavostí je čtečka otisků umístěná podobně jako u smartphonů Sony na pravém boku, ale jako samostatná dotyková ploška, nikoli součást odemykacího tlačítka. Vernee Mars 4G bude v prodeji ve zlatém a šedém provedení (přední strana je vždy černá) v přepočtu za 6 250 Kč bez daně. Sehnat jej můžete v mnoha čínských e-shopech, které zpravidla bez problémů zasílají i do Evropy.

Diskuze (11) Další článek: Proč mít chytrý telefon? Čím přesvědčíte ty, kteří jej ještě nemají?

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Dotyková ploška, Jak, Podobné řešení, Fyzický prodej, Sto, Full panel, Mars, Záda, Šedé provedení