Vítaná obměna střední třídy: první fotografie Samsungu Galaxy A5

Samsung ve značení svých smartphonů udělal zase pořádný zmatek. Zatímco v řadě Galaxy S postupně iteruje jednotlivé generace, nedávno představený Galaxy Alpha (SM-G850F), jakožto první model z řady, logicky nedostal žádné číselné označení. To se však nedá říci o připravovaném modelu SM-A500, který není pátou generací, nýbrž prvotinou nové řady A, který bude označen jako Samsung Galaxy A5 (SM-A500F). Včera jsme vám ukazovali první fotografie z portálu Tenaa, dnes zde máme první neoficiální živé fotografie a technické specifikace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A5 v bílé barevné variantě z různých úhlů pohledu

Samsung Galaxy A5 vychází z Galaxy Alpha, ovšem na první pohled se zařízení netváří až tak prémiově. Je to logické, protože bude cíleno do střední třídy. Co se týká hardwaru, bude se jednat o smartphone s 5" Super AMOLED panelem s rozlišením 1 280 × 720 pix, 13Mpix hlavním a 5Mpix čelním fotoaparátem, běžící na Androidu 4.4.4 s grafickou nadstavbou TouchWiz poslední generace. V modelu bude použit procesor Snapdragon 400, 16GB paměť bude oproti Galaxy Alpha rozšiřitelná paměťovými kartami. Pod nevyměnitelným zadním krytem se bude nacházet 2 330mAh akumulátor.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V Samsungu Galaxy A5 bude přítomna grafická nadstavba TouchWiz poslední generace, má se jednat o tu stejnou, která je použita u Galaxy Note 4

O modelu se spekulovalo, jako o celokovovém smartphone, různé zdroje však tvrdí, že materiál je naomak chladivý jako kov, o čistý kov se však nejedná. O co konkrétně se bude jednat, zjistíme až při oficiálním představení, je však zřejmé, že Samsung chce u zařízení patřičně snížit výrobní náklady, aby byla novinka cenově konkurenceschopná v rámci střední třídy.

Klepněte pro větší obrázek
U novinky bude 3,5mm audiokonektor umístěn hned vedle microUSB a to na spodní hraně

Pokud Samsung plánuje vydat se touto designovou cestou a opustit stávající vzhled zařízení, která jsou si víceméně již několik let velmi podobná, bude to z uživatelského pohledu jen dobře. I přesto ale zatím máme pochybnosti, zdali se Galaxy A5 dostane na trh s dostatečně atraktivní cenou.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (13) Další článek: Tizen bude v Indii od listopadu konkurovat Google One Androidům

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S, Galaxy a, Śamsungu Galaxy, F +, Fotograf, Rozšiřitelná paměť, Samsun, Obměna, Foto, Str, GAL, První fotografie, Sam,