ZenFone2: špičkový Asus živě z Paříže

Asus dnes na tiskovce vyzval velká jména světa smartphonů. Zvláště fotoaparát ZenFonu2 prý předčí iPhone, Galaxy S a další ikony…

Asus se do světa mobilních telefonů vrátil teprve před rokem, a to spíše opatrně. Do svého druhého roku však skočil odvážně – na lednovém veletrhu CES ukázal fotomobil ZenFone Zoom s uvnitř těla skrytým optickým zoomem a ZenFone2 s rekordní hodnotou operační paměti 4 GB RAM. První jmenovaný se na prioritní trhy dostane až na podzim, ani o druhém jmenovaném jsme nevěděli mnoho, ale dnes to Asus na pařížské tiskové konferenci napravil.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Otestujeme FullHD variantu s 2 GB RAM a 16 GB. Vyšla na nás pohlednější červená.

ZenFone2 bude klíčovým smartphonem značky pro rok 2015. Prodávat se bude v několika variantách výbavy, které se liší rozlišením 5,5" displeje (720p/1080p), procesorem (vždy od Intelu), operační pamětí (2GB/4GB) a konečně velikostí úložiště (16/32/64GB). Které specifikace se dostanou na český trh, zatím není jisté, ale s vrcholnou verzí se počítá určitě. Ve Francii se začne prodávat 1. dubna, u nás bychom se mohli dočkat v květnu. Cena je stanovená na 349 eur, což je v přepočtu 9 600 Kč a od této částky by se skutečná česká cena neměla zásadně lišit. Konkrétní informace mají přijít až v následujících týdnech.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Motiv soustředných kruhů a jemných vlásečnic Asus používá už několik let na svých ultraboocích ZenBook a některých dalších přístrojích.

Asus nám hned na tiskové konferenci půjčil jeden ZenFonene, takže se okamžitě pouštíme do testování. Zajímat nás bude především výkon a kvality fotoaparátu, kterému Asus při prezentaci věnoval snad polovinu veškerého času. Nicméně pokud Asus splní odvážná prohlášení z tiskové konference, mohlo by jít o zajímavou alternativu k drahým dvaceti-tisícovým superphonům.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na zadním krytu vidíte antény pro NFC, pod něj se vejdou dvě SIM karty.
Diskuze (29) Další článek: Lenovo A5000: dostatek výkonu za příjemnou cenu

Témata článku: Asus, , , Apple iPhone 4GB, Asus Zenfone Zoom, Samsung Galaxy S, Zen, Paříž, Prioritní trh