ZUK Z2: Takový otočný foťák jste ještě neviděli [šeptanda]

ZUK, stylová značka telefonů firmy Lenovo, letos v létě představila svůj první smartphone Z1, ale už pracuje na jeho nástupci. Ten by měl nést označení Z2 a bude výjimečný svou konstrukcí. Nabídne totiž otočný fotoaparát. Tento koncept není nic nového, ostatně s podobným nápadem přišlo už před dvěma lety Oppo N1. ZUK Z2 ovšem nezůstane jen u otočného fotoaparátu, otočná bude celá vrchní část zařízení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Předchozí model nabídl fotoaparát s rozlišením 13MPx, očekáváme tedy, že novinka na tom bude minimálně stejně, ale možná ještě nějaké obrazové body přidá. (via Gizmochina)

Podle uniklých specifikací ZUK Z2 nebude zajímavý pouze vzhledem, ale také výbavou, o čemž svědčí použití čipsetu Qualcomm Snapdragon 820. O zbytku můžeme pouze spekulovat, ale vzhledem k výbavě předchozího modelu očekáváme minimálně 3 GB operační paměti a 64 GB vnitřní úložiště. Zdroje tvrdí, že by se telefon měl objevit na trhu během poloviny roku 2016, vzhledem k nedostatku informací však nelze vyloučit, že se jedná o dílo některého z fanoušků.

Zdroj: GSMarena, GizmoChina

Diskuze (4) Další článek: Nejlepší tarif? Pomůže kalkulačka nebo mobilmaniaci

Témata článku: Lenovo, , , , , , F +, Podobný nápad, OTO, Vrchní část, Foťák, SEP