Apple | iOS | WWDC

Apple WWDC 2018: Čekáme iOS 12, iPady Pro s technikou iPhonu X a haldu dalších novinek

Letošní ročník vývojářské konference Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) začne 4. června v San José a právě na úvodní keynote firma představí největší novinky. Měly by to být nové verze operačních systémů iOS 12, macOS 14, watchOS 5, tvOS 12 a možná i aktualizace pro chytrý reproduktor HomePod.

O konkrétních novinkách se mnoho neví, v případě iOS 12 se spekuluje o hlubší integraci Siri do dalších aplikací (například Fotky), nebo použití Animoji při volání přes FaceTime. U počítačového macOS 14 se mluví o možnosti spouštět mobilní aplikace napsaných pro iOS.

Objevit by se měly nové iPady Pro, které přeberou klíčové prvky iPhonu X – tenčí rámečky, výřez v displeji pro senzory FaceID, zmizet má čtečka otisků prstů. Procesor Apple A11X bude mít oproti iPhonu X zvýšený výkon, OLED displej je značně diskutabilní a spíše se jej nedočkáme. Čeká se levnější MacBook Air a aktualizace procesorů u stávajících modelů (Intel Coffee Lake).

Vývojáři se mohou registrovat na webu, uzávěrka je 22. března a i letos bude poptávka značně přesahovat nabídku, takže Apple bude účastníky losovat. Cena vstupenky je 1 600 dolarů, 350 studentů se na akci dostane zdarma.

Diskuze (15) Další článek: Android Wear mění název. Místo něj je tu Wear OS od Googlu, který má zdůraznit multiplatformnost

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone, Nov, Úvodní keynote, Zvýšený výkon, Aktualizace, Tenký rámeček, Halda, Operační systém, Developer Conference, Největší novinka, Nová verze, MacBook Air, San José, Chytrý reproduktor, Novinka, Vývojářská konference, Pro +, Letošní ročník,