Bezkontaktní platby už i na telefonech Huawei a Honor. Zatím jen s kartami Sodexo

Jeden z hlavních handicapů smartphonů Huawei a Honor bez podporovaných služeb Googlu (GMS) je nemožnost bezkontaktních plateb na terminálech. Telefony sice NFC mají, ale banky obvykle spoléhají na platební řešení Google Pay nebo Apple Pay a pro obchod Huawei AppGallery žádnou alternativu nenabízí. Na spuštění vlastní služby Huawei Pay, ke které by se pak jednotlivé banky mohly přidat, se bohužel stále čeká.

Klepněte pro větší obrázek

První vlaštovkou, která vyvinula samostatnou aplikaci pro bezkontaktní platby na telefonech Huawei a Honor, je firma Sodexo a její aplikace Sodexo Mobilní platba. Prostřednictvím této aplikace můžete uplatnit své benefity anebo platit za obědy ze stravenkové karty. Stačí zaregistrovat fyzickou Sodexo kartu v této aplikaci a poté už platit telefonem, jenž je vybaven funkcí NFC (u Huawei i Honoru vyšší modely prakticky všechny).

Samostatnou aplikací, dostupnou taktéž v marketu AppGallery, je potom Sodexo Osobní účet. Zde můžete spravovat všechny své Sodexo karty. Budete mít přehled o zůstatku na účtu, zkontrolujete si uskutečněné transakce a zjistíte informace o aktuálně expirujícím kreditu nebo denním limitu. Kromě toho máte možnost karty blokovat nebo resetovat PIN.

Diskuze (23) Další článek: Qualcomm uvádí další mobilní čipset pro 5G. Jako první ho použije Xiaomi

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , , , , , Aplikace, AppGallery, Telefon, Platba, Karta, Banka,