Aby to nebylo tak jednoduché. Asus Zenfone 4 Selfie Lite je sedmým synem do rodiny

Za výrobce s jednoznačně nejnepřehlednějšími názvy smartphonů platil dlouhou dobu Samsung. Před několika lety se ale vzpamatoval, přestavěl portfolio na čtyři řady a v nich se každoročně drží. Používání „upřesňujících“, ale ve skutečnosti mnoho nevypovídajících přívlastků (Lite, Max, Mini, Pro, Plus, Premium) se snaží držet na uzdě.

Nejhorší v tomto směru jsou naopak v současnosti dva výrobci – Huawei a Asus. Doplňující názvy lítají hlava nehlava, vzájemně se kombinují a guláš v nabídce nemají jen zákazníci, ale mnohdy i produktoví manažeři. Asus nyní přidává do svého nedávno představeného portfolia šesti nových Zenfonů 4 nový kousek – Asus Zenfone 4 Selfie Lite.

Nejlevnější ze čtvrté generace

Podle názvu bychom se mohli domnívat, že novinka bude obsahovat dvojici kamer pro selfie, podobně jako modely Zenfone 4 Selfie a Zenfone 4 Selfie Pro. Ale není tomu tak. Přední kamera je jedna, 13Mpx s objektivem f2.0 a stejnou najdeme i na zádech. 5,5palcový IPS displej si musí vystačit s HD rozlišením. O výkon se stará procesor Snapdragon 425 doprovázený 2 GB RAM a vnitřním úložištěm 16 nebo 32 GB. Baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh. Prostředí ZenUI 4.0 je postaveno nad Androidem Nougat.

Nový model byl představen zatím pro filipínský trh, ale podle výčtu jeho globálních LTE frekvencí „hrozí“ i jeho zavlečení do Evropy. Věřme, že se tak nestane, protože jeho smysl mezi již uvedeným Zenfonem 4 Selfie a oběma velikostmi Zenfonu 4 Max není velký. Je však pravda, že by mohl stlačit cenu pod pět tisíc korun. Menší Max zatím stojí 5 490 Kč.

Aktuální vlajkový model Asus Zenfone 4 Pro:

Váš názor Další článek: Samsung otevírá novou prodejnu v Praze. Galaxy S7 bude k dostání „pod deset“

Témata článku: Asus, , , , , , , , , , Plus, Nový model, Zenfonu, Asus ZenFone, Evropa, Procesor doprovázený, Globální lte, Min, Malý max, Sed, Rod, Guláš, Zenfonů, Vnitřní úložiště, Lit,