Adobe Scan: rychlé skenování dokumentů do PDF s online OCR pro iOS a Android

Společnost Adobe vydala novou aplikace Adobe Scan, která je určena pro mobilní „skenování“ dokumentů. Pracuje na stejném principu, jako jiné mobilní „skenery“, tj. dokument, slide prezentace nebo obrázek vyfotíte telefonem a ten se převede to dokumentu PDF. Z mobilu tak rychle můžete odeslat dokument, který máte před sebou pouze v tištěné podobě.

Co má aplikace navíc, je integrace s Adobe Document Cloud, v rámci něhož se automaticky aplikuje OCR (Optical Character Recognition). Nafocený text je tak pomocí různých algoritmů převeden (více či méně povedeně) na elektronický text, který můžete vyjmout a vložit do dalších textových souborů. Samotné skenování je tedy možné v „offline“ režimu, OCR však funguje jen při připojení k internetu.

Aplikace Adobe Scan tak dále rozšiřuje aplikační portfolio společnosti Adobe, která v nedávné době investovala např. do rozpoznávání ručně psaného textu a použitých fontů. A i tyto algoritmy by mohly být v budoucnu uplatněny v Adobe Document Cloud, resp. při optickém rozpoznávání fotek v aplikaci Adobe Scan.

Aplikace je dostupná k bezplatnému stažení z Google Play a AppStoru.

Diskuze (5) Další článek: Livall: Co umí chytrá cyklistická přilba

Témata článku: , , , , , , , Dok, Bezplatné stažení, Marek, Adobe, Adobe Scan, Offline režim, Textový soubor, Sken, Optické rozpoznávání, #Android, Scan, PDF, AppStore, Pro +, Dokument,