Amapy.cz: uživatelské opravy a souřadnice POI pro GPS

Amapy dnes představily dvě novinky. První z nich je možnost uživatelských oprav pozice zájmových bodů, chybějících míst nebo i jakýchkoli dalších nesrovnalostí v mapě. Nejde samozřejmě o přímé opravy, ale jen o hlášení – samotná změna je pak na provozovateli služby a často i na jeho dodavatelích.

 
Oprava polohy zájmového bodu

U bodů zájmu stačí v bublině klepnout na Opravit údaje. Objeví se nové okno, na mapě lze posunout červenou šipku na správné místo, dopsat komentář, vlastní e-mailovou adresu a odeslat. Pro další opravy je určena položka Upravit údaje v nabídce Nástroje. U ní se umísťují hned dvě šipky. První označí chybné místo, druhá jeho správnou polohu.


Funkci pro všeobecné opravy najdete v liště

Další novinkou je zobrazení zeměpisných souřadnic u zájmových bodů. Pro tuto funkci slouží v bublině odkaz GPS, souřadnice se ukážou na dalším řádku. Je trochu škoda, že nelze zvolit jejich formát – podoba s plným zobrazením stupňů, minut a vteřin nemusí každému vyhovovat. Bylo by pěkné, kdyby se dal formát uživatelsky nastavit, podobně jako třeba teď způsob změny měřítka nebo zobrazování objektů v mapě.

 
Zobrazení zeměpisných souřadnic

Diskuze (1) Další článek: Nokia N95 se začala prodávat v ČR!

Témata článku: , , Souřadnice, Pro +, SOUR